7 έξυπνες ιδέες διακόσμησης με χαμηλό κόστος

Πατούλια Κατερίνα
7 έξυπνες ιδέες διακόσμησης με χαμηλό κόστος

Αν προτιμάς να ξοδέψεις τα χρήματά σου στις διακοπές, σου παρουσιάζουμε έξυπνες ιδέες για να διακοσμήσεις το σπίτι σου και να το ευχαριστηθείς στον γυρισμό.

1) Αγόρασε ένα ψεύτικο φυτό

Τα ψεύτικα, διακοσμητικά φυτά μπορούν να προσφέρουν μία κομψή διακόσμηση σε χαμηλή τιμή. Βρες μία επιλογή στα χρήματα που διαθέτεις και πρόσθεσε ένα φυτό στο σπίτι σου, σε ένα ραφάκι ή σε ένα τραπεζάκι.

https://www.instagram.com/p/CuhKA1-NlfY/

2) Κρύψε τα καλώδια

Η απόκρυψη των αντιαισθητικών καλωδίων που κρέμονται πίσω από την τηλεόραση ή τα φωτιστικά θα βοηθήσει πολύ στο να κάνεις το σπίτι σου να φαίνεται εύκολα καθαρό και οργανωμένο.

3) Δώσε νέα ζωή σε μία παλιά σκάλα

Φόρτωσε την παλιά σκάλα του παππού από το χωριό στο γυρισμό και δεν θα πιστέψεις ότι θα γίνει το αγαπημένο σου κομμάτι ντεκόρ. Καθάρισέ την και τρίψε την με λίγο γυαλόχαρτο ή μπορείς και να την βάψεις σε ένα ωραίο χρώμα ή σε λευκό, πέταξε επάνω μερικές πετσέτες ή κουβερτάκια σαλονιού και είναι έτοιμη.

https://www.instagram.com/p/CvensaqLFVD/

4) Βάλε οικογενειακές φωτογραφίες σε κορνίζες.

Μπορείς να μετατρέψεις τις αναμνήσεις της οικογένειάς σου σε τέχνη εκτυπώνοντας μερικές αγαπημένες σε υψηλή ποιότητα και τοποθετώντας τες στον τοίχο με ωραίες κορνίζες, δημιουργώντας έναν τοίχο σαν γκαλερί.

https://www.instagram.com/p/CncRLi9o3Ua/

5) Ανανέωσε τα μαξιλαράκια των καναπέδων

Η αλλαγή των καλυμμάτων των μαξιλαριών που έχεις στο σαλόνι αποτελεί μία εύκολη και φτηνή επιλογή, ενώ δεν παίρνει και πολύ χρόνο. Ανάλογα με την εποχή μπορείς να παίξεις με τις αποχρώσεις και τις υφές, για ζεστασιά τον χειμώνα και δροσιά το καλοκαίρι.

6) Αγόρασε ένα πλεκτό καλάθι

Τα πλεκτά καλάθια είναι μεγάλη τάση στη διακόσμηση αυτή τη στιγμή. Προσθέτουν μια μποέμ διάθεση σε ένα δωμάτιο αλλά και ένα μέρος για αποθήκευση, χωρίς να εμφανίζουν τι έχουν στο εσωτερικό τους, όπως σκόρπιους φορτιστές και τηλεκοντρόλ. Περιττό να αναφέρουμε ότι πωλούνται σε πολύ χαμηλές τιμές ακόμα και από πλανόδιους πωλητές σε κάθε γωνιά της χώρας.

https://www.instagram.com/p/CvSz0itoytk/

7) Γέμισε το σπίτι με κεριά

Τα κεριά είναι μία φτηνή επιλογή που μπορεί να αλλάξει σημαντικά τη διάθεση και την ατμόσφαιρα ενός χώρου προς το καλύτερο. Αν επιθυμείς να δώσεις μία πιο κομψή διάθεση στο χώρο, προτίμησε τα κεριά που πωλούνται σε στυλάτες θήκες από αυτά με τις μεγάλες ετικέτες.

https://www.instagram.com/reel/CuUAwTkIE50/