7 τρόποι για να μην ταλαιπωρηθούν από τη ζέστη οι καλεσμένοι σου στο καλοκαιρινό σου πάρτι

Γεωργία Βλαχοπούλου
7 τρόποι για να μην ταλαιπωρηθούν από τη ζέστη οι καλεσμένοι σου στο καλοκαιρινό σου πάρτι

Βρισκόμαστε στη μέση του καλοκαιριού και οι μετεωρολόγοι μιλούν συνέχεια για τον καύσωνα που έρχεται. Μαζί, όμως έρχεται και το πάρτι γενεθλιών σου. Πώς θα τα καταφέρεις;

Δεν υπάρχει πιο ωραίο πράγμα το καλοκαίρι από το να μαζεύεσαι με τους φίλους σου στη βεράντα, στην ταράτσα σου ή στον κήπο σου και να περνάτε ευχάριστες στιγμές παρέα. Αν μάλιστα έχεις τα γενέθλιά σου είναι η ιδανική ευκαιρία για να τα κάνεις έξω από το σπίτι σου. Το μόνο που μπορεί να στο «χαλάσει» το καλοκαίρι είναι η αφόρητη ζέστη ή τα διάφορα κύματα καύσωνα.

Παρ' όλα αυτά υπάρχουν κάποια tips που θα σε βοηθήσουν να βγεις εσύ κι οι φίλοι σου αλώβητοι από τη ζέστη σε περίπτωση που θέλετε να μαζευτείτε στη βεράντα ή τον κήπο σου.

1. Φρόντισε να υπάρχει σκιά

Αν η μάζωξη που θα κάνεις είναι ειδικά τις ώρες που ο ήλιος πραγματικά καίει φρόντισε να έχεις προμηθευτεί ομπρέλες, τέντες, πανιά ή οτιδήποτε άλλο θα μπορούσε να δημιουργήσει δροσερά spots για σένα και τους καλεσμένους σου.

2. Δημιούργησε δροσιά

Αν η βεράντα σου ή ο χώρος του σπιτιού σου εξωτερικά δεν μπορεί να έχει κάποιου είδους ανεμιστήρα για να δροσίζει εσένα και τους καλεσμένους σου, μπορείς να πάρεις είτε ατομικές βεντάλιες είτε ατομικά ανεμιστηράκια για τον καθένα έτσι ώστε να δροσίζεστε όσο ζέστη κι αν κάνει.

3. Πρόσφερε στον κόσμο που θα σε επισκεφτεί μικρά mists

Μια άλλη καλή ιδέα είναι να προσφέρεις σε κάθε καλεσμένο σου από ένα μικρό spray με ειδικό υγρό - τα λεγόμενα mists - έτσι ώστε να ψεκάζει στο πρόσωπο ή το σώμα του κάθε φορά που αισθάνεται να δυσφορεί από τη ζέστη. Είναι ένας ωραίος τρόπος για να δροσιστεί κανείς και υπάρχουν στο εμπόριο αρκετά τέτοια προϊόντα με πολύ όμορφες καλοκαιρινές μυρωδιές.

4. Σέρβιρε κρύα πιάτα και ποτά

Όσον αφορά το μενού που θα σερβίρεις προσπάθησε να μην αναλωθείς σε συνταγές που μπορεί να έχουν πολλά μπαχαρικά ή λιπαρά. Δεν είναι η κατάλληλη ώρα να δείξεις τις μαγειρικές σου ικανότητες, αφού οι περισσότεροι όταν έχει ζέστη δυσκολεύονται να φάνε πολύ. Άρα ενδέχεται κανείς να μην τιμήσει τέτοιου είδους φαγητά. Αντ' αυτού φτιάξε μικρά κρύα snacks και έχε έτοιμα παγωμένα ποτά, ώστε οι καλεσμένοι σου να μην επιβαρυνθούν περισσότερο σε περίπτωση που έχει καύσωνα.

5. Δες πού θα κάθονται οι καλεσμένοι σου

Έχε στο μυαλό σου πού θα τοποθετήσεις τις καρέκλες που θα κάθεστε ή τον καναπέ αλλά και το τραπέζι με τα φαγητά έτσι ώστε να μην πέφτει κατευθείαν πάνω τους το φως του ήλιου. Αν μπορείς να τα τοποθετήσεις κάτω από κάποια σκιά θα είναι το ιδανικό για να μην δυσφορήσει κανείς κι έτσι θα κάθεστε και όλοι μαζί, χωρίς να είστε διασκορπισμένοι ψάχνοντας κάποιο ίχνος σκιάς.

6. Προτίμησε να καλέσεις τους φίλους σου όταν θα έχει πέσει λίγο ο ήλιος

Αν πρόκειται να μαζευτείς με τους καλεσμένους σου στη βεράντα, τον κήπο ή την ταράτσα σου θα είναι πιο ωφέλιμο - αν δεν υπάρχει συγκεκριμένος λόγος - να μαζευτείτε προς το απογευματάκι, την ώρα που ο ήλιος έχει αρχίσει να «πέφτει» και δεν είναι τόσο καυτός. Έτσι, όλοι θα αισθάνεστε πιο άνετα και δροσερά.

7. Επίλεξε σωστά το ύφασμα και το υλικό των εξωτερικών επίπλων σου

Τα συνθετικά μαξιλάρια ή υφάσματα, για παράδειγμα, και τα μεταλλικά ή πλαστικά εξωτερικά έπιπλα επηρεάζονται πολύ από τον ήλιο και τη ζέστη, με αποτέλεσμα να μην μπορεί κανείς να κάτσει αναπαυτικά σε αυτά. Γι' αυτό καλύτερα να προτιμήσεις βαμβακερά προϊόντα και υφάσματα που είναι πιο δροσερά και «αναπνέουν» ενώ ως προς τα έπιπλα μπορείς να επιλέξεις αυτά που είναι φτιαγμένα με πιο φυσικά υλικά όπως το μπαμπού ή το ξύλο.