H Hattie Kolp έγινε γνωστή χάρη στο σπίτι της αλλά και στο απίστευτα χαμηλό ενοίκιο που πληρώνει

Γεωργία Βλαχοπούλου
H Hattie Kolp έγινε γνωστή χάρη στο σπίτι της αλλά και στο απίστευτα χαμηλό ενοίκιο που πληρώνει

Η Hattie Kolp δεν έχει κάνει μόνο τέλειες αλλαγές στο σπίτι του 1890 που μένει, αλλά έχει και το πιο τέλειο deal στη Νέα Υόρκη με το ενοίκιο που πληρώνει.

Η Hattie Kolp δεν είχε δώσει ιδιαίτερη σημασία στο σπίτι που έμενε με τους γονείς της, όταν επέστρεψε από το κολλέγιο, ωστόσο αφότου εκείνοι μετακόμισαν για να μείνει εκείνη πια μόνη της, άρχισε να προσπαθεί να φέρει στο «σήμερα» το διαμέρισμα αυτό που κατασκευάστηκε το 1890, χωρίς ωστόσο να αλλάξει τα πράγματα που πρόδιδαν την «ιστορία» του, όπως ήταν τα τζάκια αλλά και το μικρό δωμάτιο αποθήκευσης τροφίμων μεταξύ της κουζίνας και της τραπεζαρίας (butler's pantry).

https://www.instagram.com/p/CrBArpjNnvu/

Για να καταφέρει να αλλάξει πιο εύκολα τη διακόσμηση του σπιτιού της η Kolp στην αρχή έβαψε όλους τους τοίχους του σπιτιού λευκούς, ώστε να είναι ξεκινήσει από μια «καθαρή» βάση, όπως συμβαίνει άλλωστε και στη ζωγραφική, που ο καθένας ξεκινάει να δημιουργεί πάνω σε ένα λευκό καμβά. Στην συνέχεια, ήταν λοιπόν, που πρόσθεσε μπλε και πράσινο χρώμα σε ορισμένους από τους τοίχους του σπιτιού της.

https://www.instagram.com/reel/Cu2x-CMJYzM/

Η αλήθεια είναι πως η Kolp θέλοντας να δώσει νέα «πνοή» στο σπίτι που πέρασε τα παιδικά της χρόνια, ανακάλυψε και την μεγάλη αγάπη που έχει για την εσωτερική διακόσμηση, ενώ από το 2018 που η ίδια έμεινε μόνη της εκεί και μέχρι σήμερα έχει πειραματιστεί με αρκετές ιδέες φτάνοντας όλο και πιο κοντά σε αυτό που η ίδια θεωρεί «όμορφο» για ένα σπίτι αλλά και αντιπροσωπευτικό της προσωπικότητάς της.

Κάπως έτσι, η Hattie Kolp αν και ξεκίνησε από το Tik Tok, θεωρείται πια ειδικός της εσωτερικής διακόσμησης και οι προτάσεις της προς τους διαδικτυακούς της φίλους είναι ουσιαστικά οι αλλαγές που κάνει η ίδια στο σπίτι της μαζί με κάποια extra tips, όπως είναι για παράδειγμα το από πού αγοράζει τα χρώματα που χρησιμοποιεί στους τοίχους. Γι' αυτό και τα βίντεο που δημοσιεύει με τις μεταμορφώσεις των επίπλων της ή τις διακοσμητικές της πινελιές έχουν πολλές χιλιάδες views, ενώ η ίδια με αυτόν τον τρόπο έχει καταφέρει να φτάσει στο Instagram τους 52.000 followers και στο Τik Tok τους 90.000.

Παράλληλα, η Hattie Kolp έχει και το δικό της site μέσα από το οποίο πέρα από τα άρθρα με τις ιδέες της για τη διακόσμηση, μπορεί κανείς να βρει και από πού αγοράζει διάφορα από τα αντικείμενα που έχει προσθέσει στο σπίτι της, όπως κάποιον ιδιαίτερο καθρέφτη ή κάποιο φωτιστικό.

https://www.instagram.com/reel/CtpPWiNJKzJ/

Πώς κατάφερε να πληρώνει για ένα διαμέρισμα με δύο υπνοδωμάτια μόνο 1300 δολλάρια ενοίκιο;

H interior designer όμως έγινε ακόμα λίγο πιο γνωστή στα μέσα ενημέρωσης και λόγω του χαμηλού ενοικίου - για τα δεδομένα της Νέας Υόρκης - που πληρώνει, αφού κανονικά τέτοιου είδους σπίτια έχουν τη διπλάσια τιμή όσον αφορά το ενοίκιο που πρέπει κάποιος να πληρώνει.

Ο λόγος όμως, που η ίδια έχει καταφέρει να πληρώνει αυτό το ποσό (1300 δολλάρια) χωρίς να αυξάνεται είναι επειδή το σπίτι κατασκευάστηκε το 1890 και για σπίτια που χτίστηκαν πριν το 1974 στην περιοχή και είναι σε κτίρια με έξι ή περισσότερα διαμερίσματα, ισχύει το σταθερό ποσό ενοικίου. Η τύχη λοιπόν, ήταν εξαρχής με το μέρος της Hattie Kolp για να μπορέσει να φτιάξει το σπίτι των ονείρων της.

https://www.instagram.com/p/CqVSA6RJCXS/

Πηγή κεντρικής: @hattiekolp