Στούντιο πάνω σε τέσσερις τροχούς

Στούντιο πάνω σε τέσσερις τροχούς

Ένας χώρος εργασίας στον κήπο του σπιτιού, που όμως δεν μοιάζει σε τίποτα με όσα έχετε δει μέχρι τώρα.

Ο Andreas Stavropoulos είναι ένας αρχιτέκτονας τοπίων, ελληνικής καταγωγής, ο οποίος ζει και εργάζεται στο Berkeley της California. Το σπίτι του όμως, ή ορθότερα, ο κήπος του σπιτιού του, δεν αποτελεί ένα συνηθισμένο θέαμα.

Ο Stavropoulos έχει στην κατοχή του ένα τροχόσπιτο του 1959 μάρκας Airstream από ατσάλι, το οποίο έχει τοποθετήσει στην πίσω αυλή του σπιτιού του, μέσα στον κήπο, και το έχει μετατρέψει σε χώρο εργασίας αλλά και ανάπαυσης.

Για όλους όσους αγαπούν τα ταξίδια, τα τροχόσπιτα και τις διακοπές με αυτά αλλά και τη γενικότερη μποέμικη φιλοσοφία, αυτή η ιδέα όχι μόνο συνδυάζει όλα τα παραπάνω, αλλά είναι και ένας εκπληκτικά δημιουργικός τρόπος για να εργάζεσαι σε ένα περιβάλλον που σε εμπνέει και σε χαλαρώνει.

Το τροχόσπιτο είναι ταυτόχρονα γραφείο και vintage σπίτι και, όπως λέει και ο δημιουργός του «Έχεις πάντα την επιλογή να κινηθείς».

Με τα λόγια του ίδιου του αρχιτέκτονα:

«Αυτό το Airstream του 1959 υπήρχε για πολύ καιρό σε έναν στάβλο κοντά στη Salina της California χωρίς να χρησιμοποιείται. Η σχεδιαστική πρόκληση που προέκυψε όταν το ανέλαβα, ήταν να καταφέρω να δημιουργήσω μία αίσθηση ανοιχτού χώρου μέσα σε μόλις 96τμ. Το ανακαίνισα με αγάπη από το υπο-επίπεδό του μέχρι το κέλυφος, χρησιμοποιώντας μη-τοξικά χρώματα και υλικά. Η νέα εσωτερική διάταξη είναι αντικρουόμενη με τον αρχικό σχεδιασμό αλλά με ήπιο τρόπο, ενώ προσπάθησα να διατηρήσω την αίσθηση της ευκαιρίας και της μαγείας που πάντα σχετίζονταν με αυτά τα ταξιδιωτικά τροχόσπιτα. Όλα έχουν γίνει βάσει του πρωτότυπου σχεδιασμού».

Για να μάθετε περισσότερα για τη δουλειά του Stavropoulos και των συνεργατών του, μπορείτε να επισκεφτείτε το www.xs-land.com

Airstream Living from WEREHAUS on Vimeo.