Πόσο ψηλά πρέπει να κρεμάσεις πίνακες στον τοίχο του σαλονιού σου; Η απάντηση ξαφνιάζει

Πόσο ψηλά πρέπει να κρεμάσεις πίνακες στον τοίχο του σαλονιού σου; Η απάντηση ξαφνιάζει

Ποια είναι τα συχνότερα λάθη που εντοπίζουν οι διακοσμητές;

Η επιλογή décor είναι αδιαμφισβήτητα προσωπική υπόθεση, αλλά σε κάθε περίπτωση είναι σημαντικό να έχεις κατά νου θεμελιώδεις αρχές της διακόσμησης, για να αποφύγεις πιθανές «άσκοπες» τρύπες στον τοίχο σου.

Μπορεί στο παρελθόν, όταν κρεμούσαμε ένα έργο τέχνης να υπολογίζαμε το κατάλληλο σημείο που πρέπει να τοποθετηθεί με το μάτι, ωστόσο είναι πολύ βοηθητικό αντί για αυτό να έχεις μαζί σου μία μεζούρα. «Το μεγαλύτερο λάθος που βλέπω», λέει η διακοσμήτρια Lucinda Loya στο southernliving.com, «είναι το έργο να κρεμιέται πολύ ψηλά», προσθέτοντας ότι δεν πρέπει να διστάζουμε να υπολογίζουμε την απόσταση από το έδαφος, η οποία πρέπει να είναι περίπου 1,5 μέτρο, σε ένα δωμάτιο με οροφή 10 ποδιών. Όπως εξηγεί η διακοσμήτρια, η ισορροπία είναι το κλειδί για την διατήρηση της αρμονίας.

pinakas

Πώς να κρεμάσεις έργα τέχνης πάνω από τα έπιπλα

Στην περίπτωση που θες να κρεμάσεις έναν πίνακα πάνω από κάποιο έπιπλο, τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά, καθώς είναι σημαντικό να αφήσεις αρκετό χώρο ανάμεσα στο έπιπλο και το έργο τέχνης. Η απόσταση αυτή καλό θα είναι να είναι περίπου 20 – 25 εκατοστά. Επίσης, αν πάνω στο έπιπλο υπάρχουν αντικείμενα, είναι σημαντικό να υπολογιστεί και η απόσταση που θα έχει ο πίνακας από αυτά. Σύμφωνα με την ίδια διακοσμήτρια, η απόσταση αυτή πρέπει να είναι τουλάχιστον 5-8 εκατοστά.

Έχει σημασία το μέγεθος του πίνακα

Ένα από τα λάθη που έχει παρατηρήσει η Loya στη διακόσμηση των εσωτερικών χώρων είναι η επιλογή της τοποθέτησης μικρών κάδρων σε μεγάλη επιφάνεια τοίχου. Εάν η επιφάνεια που θέλεις να διακοσμήσεις είναι μεγάλη, είναι προτιμότερο να επιλέξεις να δημιουργήσεις ένα κολάζ από έργα τέχνης και όχι απλώς να τοποθετήσεις ένα το οποίο θα κάνει τον χώρο να φαίνεται «μίζερος». Όταν σε έναν τοίχο τοποθετείς πολλά διαφορετικά έργα, τα οποία έχουν διαφορετικό μέγεθος μπορείς να μην ακολουθήσεις τον κανόνα του 1,5 μέτρου. Σε αυτή την περίπτωση, η διακοσμήτρια Sara McDaniel προτείνει να μετρήσεις την διάσταση της σύνθεσης και στη συνέχεια να διαιρέσεις αυτόν τον αριθμό με το 2. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσεις να βρεις το κεντρικό σημείο.