Πώς θα καταλάβεις εάν ένα αντικείμενο είναι όντως από ασήμι

Πώς θα καταλάβεις εάν ένα αντικείμενο είναι όντως από ασήμι

Όλα τα tips για να ξεχωρίζεις εύκολα το αληθινό ασήμι.

Τα ασημένια κοσμήματα αποτελούν μια πολύ κομψή και έξυπνη επένδυση είτε αγοράσεις ένα ασημένιο δαχτυλίδι ή κάποιο κρεμαστό κολιέ αφού η αξία τους αυξάνεται κάθε χρόνο.

Αυτό που πρέπει να προσέξεις ιδιαίτερα πριν προβείς σε κάποια αγορά είναι να επιβεβαιωθείς ότι το αντικείμενο είναι πράγματι ασημένιο και όχι κατασκευασμένο από κάποιο άλλο υλικό.

8 φυσικοί τρόποι για να μην σε επισκεφτούν ποτέ ξανά τα μυρμήγκια σπίτι σου

Πώς θα ξεχωρίσεις το αληθινό ασήμι

Το αληθινό ασήμι έχει υψηλή αξία στην αγορά, επομένως τα προϊόντα που κατασκευάζονται από το υλικό τείνουν να έχουν υψηλότερη τιμή από αυτά που μοιάζουν απλώς με ασημένια. Όπως και άλλα πολύτιμα μέταλλα, έτσι και το ασήμι έχει μερικές χαρακτηριστικές ιδιότητες που μπορούν να σε βοηθήσουν να το αναγνωρίσεις.

  • Χαρακτηριστικά ελέγχου ταυτότητας

Αναζήτησε σημάδια ή σφραγίδες στο ασήμι. Οι διεθνείς πωλητές ασημιού θα σφραγίσουν το ασήμι ως 925, 900 ή 800. Αυτοί οι αριθμοί δείχνουν το επίπεδο καθαρότητας του αργύρου. Το ασήμι στερλίνας έχει καθαρότητα 92,5 τοις εκατό ή υψηλότερη.

«Το πρώτο πράγμα που πρέπει να ψάξεις είναι σημάδια όπως σφραγίδα ή σήμα κατατεθέν», εξηγεί ο Nicolas Martin, ιδρυτής της Flea Market Insiders.

«Ένα ασημένιο αντικείμενο που πρόκειται να πωληθεί εμπορικά φέρει, στις περισσότερες χώρες, σφραγίδα με ένα ή περισσότερα ασημένια σήματα που υποδεικνύουν την καθαρότητα του αργύρου, το σήμα του κατασκευαστή ή του αργυροχρυσοχόου και άλλες σημάνσεις που υποδεικνύουν την ημερομηνία κατασκευής και πρόσθετες πληροφορίες».

  • Το τεστ με τον μαγνήτη

Τα περισσότερα πολύτιμα μέταλλα, όπως ο χρυσός και ο χαλκός, είναι μη μαγνητικά και το ασήμι δεν αποτελεί εξαίρεση. Πιάσε μερικούς μαγνήτες και δες αν ελκύουν το αντικείμενο σου.

«Το ασήμι δεν είναι αισθητά μαγνητικό και παρουσιάζει μόνο ασθενή μαγνητικά αποτελέσματα σε αντίθεση με τον σίδηρο, το νικέλιο, το κοβάλτιο και τα παρόμοια», αναφέρει ο Martin.

«Αν ο μαγνήτης σου κολλάει δυνατά στο κομμάτι, έχει σιδηρομαγνητικό πυρήνα και δεν είναι ασήμι». Αυτό είναι ένα εύκολο τεστ που μπορεί να σου φανερώσει αν το αντικείμενο σου είναι πράγματι ασημένιο ή όχι.

  • 3) Το τεστ με τον πάγο

Πάρε έναν κύβο πάγου και τοποθέτησέ τον πάνω από το ασημένιο αντικείμενο.

«Το ασήμι έχει την υψηλότερη θερμική αγωγιμότητα από οποιοδήποτε κοινό μέταλλο ή κράμα. Ακόμη και σε θερμοκρασία δωματίου, τα αυθεντικά προϊόντα αργύρου θα λιώσουν τον πάγο με εξαιρετικά γρήγορο ρυθμό. Αν λιώσει γρήγορα, πιθανότατα είναι ασημένιο».

  • Το πραγματικό ασήμι δεν πρέπει να μυρίζει. Εάν ναι, είναι επειδή υπάρχει πολύς χαλκός σε αυτό.

Πηγή κεντρικής: pexels.com