Πώς να επιλέξεις το ιδανικό τραπεζάκι για το σαλόνι σου

Πώς να επιλέξεις το ιδανικό τραπεζάκι για το σαλόνι σου

Αν αναζητάς ένα καινούριο τραπέζι για το σαλόνι σου αυτά τα tips θα σε βοηθήσουν να βρεις το ιδανικό! 

Το να ξέρεις ποιο είναι το ιδανικό τραπέζι για το σαλόνι σου δεν συνδέεται με κάποια επιστήμη, συνδέεται, όμως, με την τέχνη. Όπως συμβαίνει και με την τέχνη, λοιπόν, δεν μπορεί κανείς να πει τι είναι σωστό και τι λάθος, ωστόσο, ένας διακοσμητής σίγουρα μπορεί να σου δώσει κάποια δοκιμασμένα tips για να γλιτώσεις χρόνο και να εμπνεύσει την δημιουργικότητά σου.

Η Ellie Christopher είναι διακοσμήτρια εσωτερικών χώρων και αυτές είναι κάποιες χρήσιμες συμβουλές που μοιράστηκε σχετικά με το τραπεζάκι του σαλονιού.

Τι μέγεθος πρέπει να έχει το ιδανικό τραπεζάκι σαλονιού;

Για να διαπιστώσεις τι μέγεθος πρέπει να έχει το τραπεζάκι σαλονιού που θα επιλέξεις καλό είναι να ακολουθήσεις τον κανόνα 2/3. Αυτό σημαίνει ότι στις περισσότερες περιπτώσεις το ιδανικό τραπέζι πρέπει να είναι ίσο με τα 2/3 του καναπέ που βρίσκεται μπροστά από το τραπέζι.

saloni

Πόσο ψηλό πρέπει να είναι;

Η διακοσμήτρια εσωτερικών χώρων Ellie Christopher μιλώντας στο southernliving.com επισήμανε ότι δεν θα ήθελε σε καμία περίπτωση το τραπέζι του σαλονιού να είναι ψηλότερο από τον καναπέ της. Σε γενικές γραμμές, οι καναπέδες φτάνουν περίπου τα 40-45 εκατοστά, επομένως, το τραπέζι πρέπει να είναι ίσο ή πιο κοντό.

Σε περίπτωση, ωστόσο, που έχεις ήδη «βάλει στο μάτι» ένα ψηλό τραπέζι, φρόντισε να επιλέξεις ένα καναπέ που θα έχει αρκετά ψηλή πλάτη ώστε να μπορέσει με αυτόν τον τρόπο να διατηρηθεί η ισορροπία.

Bilbao-curated-on-LTK.jfif

Τι σχήμα να επιλέξω;

Η Christopher θεώρησε σημαντικό να μην γίνονται επιλογές τραπεζιών σε ορθογώνιο σχήμα, αλλά να επιλέγεται κάτι διαφορετικό, που θα κάνει περισσότερη αίσθηση. Σύμφωνα με την διακοσμήτρια, ιδανικό είναι να επιλέξεις οβάλ τραπέζι, αλλά όταν τα έπιπλα στον χώρο που θα το τοποθετήσεις είναι πιο «στρογγυλά» τότε είναι καλύτερο να προτιμήσεις ένα πιο γεωμετρικό τραπέζι με γωνίες.

download.jfif

Που πρέπει να το τοποθετήσω;

Εφόσον, λοιπόν, έχεις βρει ποιο είναι το ιδανικό τραπέζι, είναι εξίσου σημαντικό να αποφασίσεις και που ακριβώς θα το τοποθετήσεις. Είναι απαραίτητο να μην το βάλεις όυτε πολύ μακριά αλλά ούτε και πολύ κοντά στα υπόλοιπα έπιπλα. Το ιδανικό είναι να φροντίσεις να διατηρηθεί απόσταση περίπου 45-60 εκατοστά από τον καναπέ ή τις καρέκλες. Ωστόσο, αυτό δεν είναι απόλυτο, καθώς θα πρέπει να λάβεις υπόψιν και το σχήμα του δωματίου. Όταν ο χώρος είναι αρκετά μεγάλος έχεις περισσότερες επιλογές για το που μπορείς να το τοποθετήσεις, ενώ όταν ο χώρος δεν είναι τόσο μεγάλος, οι επιλογές μειώνονται αρκετά και σε αυτή την περίπτωση είναι σημαντικό να προσπαθήσεις να ακολουθήσεις τον κανόνα της απόστασης των τουλάχιστον 45 εκατοστών.

Πηγή κεντρικής εικόνας: Pinterest