Όταν το σπίτι σου γίνεται το μέρος που δίνει ώθηση στη δημιουργικότητά σου

Όταν το σπίτι σου γίνεται το μέρος που δίνει ώθηση στη δημιουργικότητά σου

Αν η καθημερινότητά σου είναι έντονη, πιθανότατα τα πρωινά σε βρίσκουν να προσπαθείς να οργανώσεις ή να φέρεις εις πέρας τα task που γεμίζουν την daily to-do list σου, είτε αφορούν στην προσωπική, είτε στην επαγγελματική σου ζωή.

Θα τα προλάβεις όλα; Μπορείς να χωρέσεις τα πάντα σε μία μέρα; Για να τα καταφέρεις, προσπαθείς να είσαι δημιουργική. Δημιουργική στην εργασία σου, το στυλ σου, τις ιδέες σου. Και μπορεί κάποιες φορές να νιώθεις ότι δεν «το έχεις» όμως, όλα αλλάζουν όταν αργά το απόγευμα επιστρέφεις στο σπίτι. Στο μέρος όπου δεν υπάρχουν περιορισμοί και «πρέπει». Εκεί που όλα είναι δυνατά.

Βλέπεις, στο σπίτι σου νιώθεις ο εαυτός σου, μπορείς και παίρνεις διαφορετικούς ρόλους και κυρίως, γίνεσαι η δημιουργός της ζωής σου, μίας ζωή που περιλαμβάνει όσα πραγματικά θέλεις. Άλλωστε, αυτό είναι το στοιχείο-«κλειδί» που κάνει τον άνθρωπο να ξεχωρίζει: Η δημιουργικότητά του. Και αν είδες πρόσφατα το νέο τηλεοπτικό σποτ της IKEA και συγκινήθηκες, καθώς θυμήθηκες όλες τις όμορφες, μοναδικές, επικές στιγμές που ζεις και δημιουργείς μέσα στο σπίτι σου, μπορείς να καταλάβεις τι εννοούμε!

Όταν η επιστροφή στο σπίτι γίνεται η πιο δημιουργική εμπειρία

Έπειτα από τη γεμάτη μέρα σου στους δρόμους της πόλης, θέλεις να μεταφέρεσαι στον δικό σου κόσμο, κλείνοντας την πόρτα σε ό,τι σε στρεσάρει. Και το σπίτι σου αποτελεί το «καταφύγιο» σου, είναι το μέρος όπου ερωτεύεσαι σε έναν καναπέ, μοιράζεσαι ιστορίες πάνω από μία πολυθρόνα, τραγουδάς στο μπάνιο σου, χορεύεις στην κουζίνα σου, δημιουργείς ένα μικρό καλοκαίρι στην «κάρδιά» του χειμώνα γύρω από ένα τραπέζι. Είναι το μέρος όπου μπορείς να «μεταμορφώνεσαι» σε ό,τι και όποια θέλεις: Από rock-star σε ποιήτρια και από σεφ σε ζωγράφο ή εξερευνήτρια!

Αν το καλοσκεφτείς, λοιπόν, όλες αυτές οι δημιουργικές εμπειρίες ξεκινούν συχνά με μία επίσκεψη σε ένα κατάστημα IKEA, από ένα πρωινό που σε βρίσκει να περιηγείσαι σε διαδρόμους γεμάτους έπιπλα και διακοσμητικά αντικείμενα, ψάχνοντας να βρεις τον καναπέ που θα ερωτευτείς με την πρώτη ματιά ή το σκαμπό που θα γίνει το hero item, σε όποια ιστορία σχεδιάσεις.

Διότι οι άνθρωποι είμαστε δημιουργοί και αυτό είναι κάτι που γνωρίζει καλά η IKEA, η οποία σε να βοηθά να δημιουργείς ένα σπίτι, όπου νιώθεις ο εαυτός σου, σε όλες του τις εκφάνσεις. Που σε εμπνέει να γίνεσαι δημιουργική και να μετατρέπεις τις σκέψεις σου σε «χώρους» και «γωνίες». Που σε ωθεί να βγάζεις στην επιφάνεια τη δημιουργό που βρίσκεται μέσα σου και έτσι, να σχεδιάζεις τη ζωή σου, όπως τη θέλεις.

Να θυμάσαι, λοιπόν, πως ό,τι και αν περιλαμβάνει η καθημερινότητά σου, τη ζωή σου πρέπει και μπορείς να τη ζεις, όπως θέλεις. Χρειάζεται απλώς να έχεις φαντασία και να αφήνεις ελεύθερη τη δημιουργικότητά σου. Διότι κάποιες φορές, αρκεί ένας καναπές, ένα σκαμπό, μία πολυθρόνα από την IKEA, για να δημιουργήσεις νέες, αμέτρητες δυνατότητες. Άλλωστε, τα έπιπλα που επιλέγεις, είναι αυτά που πλαισιώνουν τη δημιουργικότητα, αλλά και τη ζωή σου. Είναι οι σιωπηλοί συνοδοιπόροι που σε βοηθούν να κάνεις πραγματικότητα όλα όσα θέλεις και έτσι, να δημιουργείς, να εξελίσσεσαι, να ζεις περισσότερες εμπειρίες μέσα στο ίδιο σου το σπίτι!