Γιορτινή διακόσμηση: 5 tips για να δώσεις αίσθηση πολυτέλειας στο χώρο

Τσακιρίδου Χριστίνα
Γιορτινή διακόσμηση: 5 tips για να δώσεις αίσθηση πολυτέλειας στο χώρο

Οι καλύτερες προτάσεις για να να αναβαθμίσεις τη γιορτινή διακόσμηση του σπιτιού ακόμα και με μικρό budget.

Ο Δεκέμβριος ήταν ανέκαθεν ο αγαπημένος μου μήνας για δύο πολύ σημαντικούς λόγους: πρώτον γιατί επικρατεί χαρμόσυνο κλίμα και δεύτερον γιατί απολαμβάνω να στολίζω το σπίτι με αμέτρητα λαμπάκια, φιόγκους, γιρλάντες και ό,τι άλλο μπορείς να φανταστείς.

Aν νομίζεις πως χρειάζεται μια περιουσία για να δημιουργήσεις festive σκηνικό στο χώρο σου, κάνεις μεγάλο λάθος. Με ελάχιστες, στοχευμένες γιορτινές αγορές μπορείς να μετατρέψεις το αδιάφορο σαλόνι σου σε ένα παραμυθένιο προορισμό για όλη την οικογένεια. Ναι, κι όμως!

Στην αγορά υπάρχει πληθώρα διακοσμητικών σε προσιτές τιμές για να χαρίσεις αίσθηση πολυτέλειας ακόμα και σε ένα διαμέρισμα λίγων τετραγωνικών μέτρων. Προσπάθησε να επενδύσεις σε αντικείμενα που ταιριάζουν με την αισθητική του σπιτιού (minimal, vintage, μοντέρνο κ.ά.) και μπορούν να συνδυαστούν εύκολα μεταξύ τους.

5 tips για να δώσεις αίσθηση πολυτέλειας στο χώρο

1) Πες ναι στα σωστά χρώματα

Αντικείμενα σε χρυσό, σμαραγδί, μπορντό ή με μεταλλικές πινελιές θα δώσουν luxury vibes στο χώρο και ένα καλαίσθητο γιορτινό αποτέλεσμα.

2) Επίλεξε ποιοτικά υλικά και υφάσματα

Επένδυσε σε items υψηλής ποιότητας κατασκευασμένα από υλικά όπως γυαλί, κρύσταλλο ή πορσελάνη. Αυτά τα υλικά όχι μόνο φαίνονται πιο πολυτελή αλλά αντανακλούν το φως, προσθέτοντας αίγλη.

3) Τόλμησε mix n' match συνδυασμούς

Υφάσματα πολλών, διαφορετικών υφών θα δώσουν την πολυπόθητη αίσθηση πολυτέλειας. Βελούδο, ψεύτικη γούνα και σατέν είναι μόνο μερικές από τις καλύτερες επιλογές.

Τα γιορτινά updates στο χώρο σου που θα κρατήσεις και μετά τα Χριστούγεννα

4) Μη ξεχνάς τα φυτά

Πρόσθεσε πράσινες γιρλάντες, κλαδιά ελάτου και κουκουνάρια για να κάνεις ακόμα πιο φυσικό και φιλόξενο το στολισμό του σπιτιού.

5) Ο φωτισμός μπορεί να κάνει τη διαφορά

Αναβάθμισε το φωτισμό για να δημιουργήσεις μια πιο ζεστή ατμόσφαιρα. Επένδυσε σε vintage λαμπτήρες, πρωτότυπα φωτιστικά, πολυέλαιους και led φώτα.

Πηγή κεντρικής: pexels.com