Ποιο χαλί να επιλέξεις για να δείχνει ο χώρος σου μεγαλύτερος

Τσακιρίδου Χριστίνα
Ποιο χαλί να επιλέξεις για να δείχνει ο χώρος σου μεγαλύτερος

Το κρύο ήρθε, τα χαλιά μπαίνουν σε κάθε δωμάτιο. Τι πρέπει να επιλέξεις όμως για να μην κάνεις το δωμάτιο να δείχνει μικρό με το χαλί. 

Ο Ιανουάριος είναι ένας «μεταβατικός μήνας» για το σπίτι και την γκαρνταρόμπα μας, με τη θερμοκρασία να μειώνεται αισθητά, αναγκάζοντάς μας να προσαρμοστούμε στις τρέχουσες καιρικές συνθήκες.

Τα χαλιά και οι μοκέτες αποτελούν must-have στο σαλόνι αλλά και στα υπνοδωμάτια για να κάνουμε το χώρο μας ακόμη πιο φιλόξενο, μοντέρνο και ζεστό. Ένα μεγάλο, ιδιαίτερο χαλί είναι με διαφορά ο καλύτερος τρόπος για να αναβαθμίσεις τη διακόσμηση και να προσθέσεις χρώμα.

8+2 Tips για να μην έχεις απώλειες από τη θέρμανση

Ακόμα κι αν μένεις σε ένα διαμέρισμα λίγων τετραγωνικών μέτρων υπάρχει τρόπος για να το κάνεις να φαίνεται μεγαλύτερο. Πώς θα το επιτύχεις αυτό; Συνέχισε να διαβάζεις και θα σου λυθεί κάθε απορία!

3 tips που θα αλλάξουν το χώρο σου σε χρόνο Dt

1) Πες όχι στα πολλά, μικρά χαλιά και επίλεξε ένα με μεγάλη επιφάνεια

Ένα εντυπωσιακό χαλί κάνει κάθε δωμάτιο να φαίνεται πολύ μεγαλύτερο. Μέτρησε προσεκτικά τις διαστάσεις και στη συνέχεια, επίλεξε ένα χαλί που θα καλύπτει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη επιφάνεια.

2) Απόφυγε τα ογκώδη χαλιά

Όταν ο χώρος σου είναι περιορισμένος, καλό θα ήταν να επιλέξεις χαλιά και μοκέτες χωρίς όγκους καθώς θα κάνουν το δωμάτιο να φαίνεται μικρό. Επένδυσε στη μονοχρωμία και σε minimal υφές.

3) Προτίμησε χαλιά σε ανοιχτά χρώματα και χωρίς κανένα μοτίβο

Τα ανοιχτόχρωμα χαλιά κάνουν το δωμάτιο να φαίνεται πιο φωτεινό και μεγάλο. Τα παστέλ, τα ουδέτερα χρώματα και οι τόνοι του λευκού είναι οι καλύτερες επιλογές για μικρά δωμάτια και διαμερίσματα.

Για ένα αρμονικό αποτέλεσμα προτίμησε να «ντύσεις» το χώρο με χαλιά στο ίδιο χρώμα με τους τοίχους και τα έπιπλα. Το μόνο σίγουρο είναι πως πρέπει να αφήσεις στην άκρη τη γνώμη των άλλων και να αγοράσεις items σύμφωνα με το προσωπικό σου γούστο και στυλ. Το σπίτι είναι το μέρος όπου περνάς αρκετές ώρες της ημέρας και οφείλει να σε κάνει να αισθάνεσαι άνετα και χαλαρά.

Πηγή κεντρικής: pexels.com