Μια πόλη φτιαγμένη από… σαπουνόφουσκες

Μια πόλη φτιαγμένη από… σαπουνόφουσκες

Αν επισκεφτείτε το Βερολίνο μέχρι και τις 15 Ιανουαρίου, θα έχετε την ευκαιρία να δείτε πως θα ήταν οι πόλεις αν αποτελούνταν από τεράστιες, διάφανες φούσκες.

Αν έχετε ανάγκη μια μικρή απόδραση από την Ελλάδα αυτό το διάστημα και η δουλειά σας και τα οικονομικά σας το επιτρέπουν, σας προτείνουμε να επιλέξετε το Βερολίνο. Εκτός του ότι πρόκειται για μία από τις ομορφότερες και πιο ενδιαφέρουσες πρωτεύουσες της Ευρώπης, αυτές τις μέρες και μέχρι τις 15 Ιανουαρίου, θα έχετε τη δυνατότητα να ζήσετε μερικέ στιγμές μέσα σε μια πόλη φτιαγμένη από φούσκες.

Το Berlin's Hamburger Bahnhof, ένας πρώην σιδηροδρομικός σταθμός, φιλοξενεί ένα γιγαντιαίο installation του καλλιτέχνη Tomás Saraceno, το οποίο θα μπορούσε και να είναι ένα από τα πιο σουρεαλιστικά όνειρα που έχουμε κάνει ποτέ.

Ονομάζεται Cloud City και πρόκειται για ένα installation αποτελούμενο από 20 τεράστια μπαλόνια, σε πολλά από τα οποία ο επισκέπτης μπορεί να μπει μέσα ή και να ξαπλώσει πάνω τους. Η κατασκευή είναι εμπνευσμένη από τις σαπουνόφουσκες και τους ιστούς της αράχνης και είναι το όραμα του καλλιτέχνη για την πόλη του μέλλοντος.

Ο Saraceno, γενικότερα στη δουλειά του, παίρνει συνηθισμένες φόρμες και μοτίβα που συνδέονται με τον χώρο, τον χρόνο, την βαρύτητα και τις παραδοσιακές ιδέες σχετικά με το τι είναι η αρχιτεκτονική, και τα αποδομεί, δημιουργώντας τα ξανά από την δική του οπτική. Τα έργα του είναι ουτοπικά και προσκαλούν τον θεατή να παίξει έναν ρόλο μέσα τους και στην επίδραση που έχουν στον χώρο, καθώς απλώνονται για να φτάσουν τον ουρανό.

Η Cloud City διαθέτει αιωρούμενους κήπους και τεράστιες φουσκωτές κατοικίες που κρέμονται στον αέρα, δίνοντας έτσι στους επισκέπτες τη δυνατότητα ζήσουν το όνειρό τους. Να επιπλεύσει στο διάστημα και να πετάξει πάνω από τη γη.

Μάθετε περισσότερα εδώ.