Τα trends του 2024 για τη βεράντα σου είναι αυτό ακριβώς που χρειάζεσαι λίγο πριν το καλοκαίρι

Τζένη Ντεμιράι
Τα trends του 2024 για τη βεράντα σου είναι αυτό ακριβώς που χρειάζεσαι λίγο πριν το καλοκαίρι

Υπάρχουν κάποιες «σωτήριες» ιδέες για σένα που έχεις μικρό μπαλκόνι!

Το καλοκαίρι πλησιάζει και αυτό σημαίνει όχι μόνο ότι θα ανανεώσουμε την καλοκαιρινή μας γκαρνταρόμπα προσθέτοντας item που θα σημαδέψουν στιλιστικά τις διακοπές μας αλλά και ότι θα περνάμε περισσότερες ώρες στο μπαλκόνι μας, χαλαρώνοντας με φίλους ή βλέποντας summer movies στο Netflix.

Πριν φτάσει αυτή η εποχή του χρόνου, είναι απαραίτητο να κάνουμε ένα check στα μπαλκόνια μας για να επιβεβαιώσουμε ότι είναι έτοιμα να μας υποδεχτούν τα δροσερά απογεύματα του Ιουνίου.

Θέλοντας να σε βοηθήσουμε να δημιουργήσεις το πιο ατμοσφαιρικό vibe στον χώρο της βεράντας σου βρήκαμε τις τάσεις που κυριαρχούν στα μπαλκόνια του 2024, για να είναι κάθε γωνία του σπιτιού σου in fashion!

7 trends στην ανοιξιάτικη διακόσμηση που μπορείς να υιοθετήσεις και όλο τον χρόνο στο σπίτι σου

3 trends του 2024 για τη βεράντα

#1 Κάνε βιώσιμες επιλογές

Η βιωσιμότητα βρίσκεται στην κορυφή των τάσεων της μόδας το 2024. Καλό είναι να επιλέγεις βιώσιμα προϊόντα για το μπαλκόνι, όπως επαναχρησιμοποιημένες ξύλινες κατασκευές, ανακυκλωμένα πλαστικά έπιπλα και φυσικές πέτρες για το δάπεδο και την επιφάνεια του τραπεζιού.

https://www.instagram.com/p/CZB-QEdr0P1/

#2 Χρησιμοποίησε ζωηρές αποχρώσεις και σχέδια

Προσπάθησε να διακοσμήσεις το μπαλκόνι σου με έντονες αποχρώσεις και διασκεδαστικά σχέδια. Συνδύασε ζωηρά χρώματα και γεωμετρικά μοτίβα σε χαλιά, αξεσουάρ και υφάσματα για να δώσεις ζωντάνια και χαρακτήρα στον υπαίθριο χώρο σου. Μία καλή ιδέα είναι οι πέτρες με εξωτικά μοτίβα και χρωματικές παραλλαγές.

https://www.instagram.com/p/CQtAchBLh-p/

#3 Καλλιέργησε θρεπτικά φυτά στο μπαλκόνι

Δοκίμασε να καλλιεργήσεις θρεπτικά φυτά στο μπαλκόνι σου. Τα καρποφόρα φρούτα, λαχανικά ή αρωματικά φυτά είναι μία εξαιρετική επιλογή για να συνδυάσεις το στυλ και τη χρησιμότητα, κάνοντας με αυτόν τον τρόπο και μία προσπάθεια να προσεγγίσεις τη βιωσιμότητα.

balcony-plants-3426042_1280.jpg

«Σωτήριες» ιδέες για σένα που έχεις μικρό μπαλκόνι

Εάν η βεράντα σου είναι μικρή υπάρχουν κάποια tips που μπορούν να σε βοηθήσουν να δημιουργήσεις μία όμορφη βεράντα που δεν θα σε «μπουκώνει» αλλά θα σου δημιουργεί αίσθημα γαλήνης.

balcony-4990666_1280.jpg

1.Τοποθέτησε κρεμαστά καλάθια ή γλάστρες στον τοίχο. Αυτό μπορεί να σε βοηθήσει να αξιοποιήσεις καλύτερα τον χώρο σου, εξοικονομώντας χώρο στο δάπεδο.

2.Κρέμασε διακοσμητικά, όπως φωτιστικά ή φυτά. Αυτό θα κάνει το μπαλκόνι σου πιο ελκυστικό οπτικά, ενώ παράλληλα αφήνει χώρο στο δάπεδο, για τα απολύτως απαραίτητα, όπως ένας καναπές, ή καρέκλες και ένα μικρό τραπεζάκι.

3.Στην περίπτωση του τραπεζιού, μπορείς να επιλέξεις ένα ρυθμιζόμενο τραπέζι, το οποίο μπορείς να αποθηκεύεις εύκολα και γρήγορα σε περίπτωση που χρειαστεί.

4.Οι καναπέδες με κρυφό αποθηκευτικό χώρο είναι ένας ακόμα τρόπος να εξοικονομήσεις χώρο στο μικρό σου μπαλκόνι. Επιλέγοντας ένα τέτοιο έπιπλο μπορείς να έχεις ταυτόχρονα και τον απαραίτητο χώρο για να τακτοποιείς τον εξοπλισμό κηπουρικής σου ή κάποια μικρά αξεσουάρ.

Πηγή κεντρικής εικόνας: Pixabay