Μαξιλάρια, χρεωστικές κάρτες + 5 items που πρέπει να φυλάς μακριά από το υπνοδωμάτιο

Τσακιρίδου Χριστίνα
Μαξιλάρια, χρεωστικές κάρτες + 5 items που πρέπει να φυλάς μακριά από το υπνοδωμάτιο

Δες τι δεν έχει θέση στο υπνοδωμάτιό σου και απομάκρυνέ το την επόμενη φορά που θα καθαρίσεις.

Η κρεβατοκάμαρα είναι αναμφίβολα ένα από τα πιο σημαντικά δωμάτια του σπιτιού και θα πρέπει να τη διαμορφώσεις έτσι ώστε να νιώθεις ηρεμία και χαλάρωση κάθε φορά που βρίσκεσαι εκεί.

Μη ξεχνάς πως στο υπνοδωμάτιο «γεμίζεις μπαταρίες» για την επόμενη ημέρα και δεν υπάρχει κανένας λόγος να μη δείχνει έτσι ακριβώς όπως το φαντάζεσαι. Οι φρενήρεις ρυθμοί της καθημερινότητας απαιτούν καλό προγραμματισμό αν θες να αποφύγεις το χάος και την ακαταστασία αλλά αντίθετα να δείχνει ο χώρος σου καθαρός.

Σατέν ή μεταξωτά σεντόνια; Ποια η διαφορά και πώς να διαλέξεις ποιο είναι ιδανικό για εσένα

7 items που πρέπει να φυλάς μακριά από το υπνοδωμάτιο σύμφωνα με τους ειδικούς

Experts σε θέματα διακόσμησης μίλησαν στο marthastewart.com και μοιράστηκαν συμβουλές, επισημαίνοντας επτά αντικείμενα που δεν πρέπει να αποθηκεύουμε στο υπνοδωμάτιο. Ας τα δούμε αναλυτικά!

1. Πλαστικές τσάντες στεγνού καθαρισμού

Αρκετές από εμάς έχουν ρούχα χύμα μέσα στο δωμάτιο όπως παλτό, μπουφάν και κοστούμια. Συχνά βλέπουμε να τοποθετούνται σε υφασμάτινες τσάντες ή πλαστικές τσάντες στεγνού καθαρισμού. Απόφυγε να το κάνεις και προτίμησε να κρεμάς τα ρούχα όπως είναι σε ποιοτικές κρεμάστρες, κατάλληλες για το κάθε item.

2. Κέρματα

Είναι πολύ σύνηθες να βρίσκουμε στις τσέπες ή στο πορτοφόλι μας ξεχασμένα κέρματα, τα οποία συχνά καταλήγουν στο κομοδίνο και σε άλλα σημεία της κρεβατοκάμαρας. Τα κέρματα έχουν αρκετά μικρόβια και είναι προτιμότερο να τα ρίχνεις σε ένα ειδικό κουτί ή κουμπαρά αν θες το δωμάτιο να δείχνει καθαρό και περιποιημένο.

Καλό θα ήταν να μην αφήνεις χρεωστικές/πιστωτικές κάρτες όπου βρεις, παρά μόνο στο πορτοφόλι σου.

3. Γραφική ύλη

Χαρτιά, μπλοκ, φάκελοι και παρόμοια items καλό θα είναι να αποθηκεύονται σε ένα κουτί ή φάκελο αρχειοθέτησης.

Τα interior design trends που θα καθορίσουν τη διακόσμηση του σπιτιού σας

4. Όργανα γυμναστικής

Προσπάθησε να μην αφήνεις διάφορα όργανα γυμναστικής εκτεθειμένα στον χώρο καθώς τείνουν να συσσωρεύουν σκόνη. Ιδανικά τοποθέτησέ τα στο πατάρι, σε ένα κενό ντουλάπι ή στην ντουλάπα.

5. Διάφορα καλώδια

Τα καλώδια δημιουργούν ένα μικρό χάος στον χώρο σου. Αυτό που οφείλεις να κάνεις είναι να επενδύσεις σε ένα όμορφο υφασμάτινο κουτί όπου θα τοποθετείς ακουστικά, usb και διάφορα χρήσιμα καλώδια.

Ποιο χαλί να επιλέξεις για να δείχνει ο χώρος σου μεγαλύτερος

6. Άδεια κουτιά παπουτσιών

Μόλις ξεκινήσεις να φοράς τα νέα σου παπούτσια δεν υπάρχει κανένας λόγος να κρατάς τα άδεια κουτιά τους. Επένδυσε σε μια παπουτσοθήκη όπου θα αποθηκεύεις όλα τα αγαπημένα σου ζευγάρια.

7. Μαξιλάρια

Τα ανταλλακτικά ή τα αχρησιμοποίητα μαξιλάρια πιάνουν πολύ χώρο στην κρεβατοκάμαρα. Αποθήκευσέ τα στην ντουλάπα ή δώσε τους νέα πνοή με μια καινούρια θήκη.

Πηγή κεντρικής: pexels.com