Ζώντας μέσα σε ένα κοντέινερ πλοίου

Ζώντας μέσα σε ένα κοντέινερ πλοίου

Ένα σπίτι φτιαγμένο από 5 κοντέινερ πλοίου που μπορεί να συγκριθεί σε design και στυλ με οποιοδήποτε αρχιτεκτονικό δημιούργημα.

Η βιομηχανική σχεδιάστρια Debbie Glassberg ζει και εργάζεται στο Kansas City του Missouri, και το σπίτι της, το οποίο σχεδίασε η ίδια, σχεδόν ξεπερνά κάθε φαντασία, αρχιτέκτονα και μη, που έχουμε δει να παίρνει μορφή στη πραγματικότητα, μέχρι τώρα.

Το σπίτι αυτό είναι κατασκευασμένο από πέντε μεγάλα, μεταλλικά κοντέινερ πλοίου. Μείνατε έκπληκτοι; Έχει κι άλλο.

Καταλαμβάνει σχεδόν 300τ.μ. ανοιχτού, φωτεινού χώρου γεμάτου από φυσικό φως, τα οποία περιλαμβάνουν γεωθερμική θέρμανση, μονωτικό αφρό και πλήρη εκμετάλλευση της ηλιακής ενέργειας.

Το πανέμορφο αυτό σπίτι-κοντέινερ είναι το πρωτότυπο μιας νέας σειράς σπιτιών με την ονομασία Home Contained. Βασίζεται στην ιδέα ενός ανοιχτού χώρου για να ζεις, ο οποίος περιέχει πολύχρωμους τοίχους, από έντονο τιρκουάζ μέχρι φωτεινό magenta. Στο κέντρο του σπιτιού βρίσκεται η μεγάλη, λευκή κουζίνα, γεμάτη με ενεργειακά αποδοτικές συσκευές φιλικές προς το περιβάλλον, και μια τεράστια σαλοτραπεζαρία.

Μοιρασμένα στα υπόλοιπα κοντέινερ που συναρμολογούν το σπίτι, βρίσκονται ένα κεντρικό γραφείο, η κεντρική κρεβατοκάμαρα με δύο μεγάλες ντουλάπες για «εκείνον» και «εκείνη», αρκετά ακόμα δωμάτια και ένα prive μπάνιο σε λογική σουίτας.

Μάθετε περισσότερα για ολόκληρο το project, την ιδέα πίσω από αυτό και τον τρόπο κατασκευής του στο homecontained.com

Παρακάτω, μπορείτε να παρακολουθήσετε το βίντεο-ξενάγηση της Debbie στο ξεχωριστό σπίτι της.