Το see-through σπίτι

Το see-through σπίτι

Ένα από τα πιο μοντέρνα και ριζοσπαστικά σπίτια, δεν βρίσκεται στο Τόκιο ή τη Νέα Υόρκη, αλλά στο συντηρητικό Τέξας.

Αυτό το εντυπωσιακό σπίτι των 95τ.μ. βρίσκεται σε μια αχανή τοποθεσία 1.800 στρεμμάτων στη Georgetown του Texas και σίγουρα δεν έχετε ξαναδεί ιδιόκτητο σπίτι παρόμοιό του.

Η πρόσοψή του εξαφανίζεται μέσα στο τοπίο, με τέτοιο τρόπο που δημιουργεί το τέλειο παράδειγμα σύνδεσης ενός κτιρίου με την περιοχή που το περικλείει. Για να μπορούσε να επιτευχθεί αυτό το αποτέλεσμα, όμως, η ιδιωτική ζωή έπρεπε να βγει από την εξίσωση -κάτι που προφανώς δεν ήταν πρόβλημα για τον ιδιοκτήτη.

Πρόκειται για ένα σπίτι ανοιχτού σχεδίου, το οποίο ουσιαστικά είναι ένα μεγάλο γυάλινο κουτί σταθεροποιημένο σε έναν πυρήνα από τούβλα που εμποδίζει το κτήριο από την κατάρρευση, ενώ παράλληλα δρα ως ένα κεντρικό σημείο στον εκτεθειμένο εσωτερικό χώρο.

Ο ιδιοκτήτης δεν φοβήθηκε να ξεκινήσει μια αρχιτεκτονική περιπέτεια με αυτή την κατασκευή. Το όραμά του ήταν να χτίσει ένα κομμάτι τέχνης στο ράντσο, με τη χρήση τοπικών υλικών και στοιχείων ενώ δεν ήθελε για κανέναν λόγο ξεχωριστά δωμάτια, τοίχους ή καλύμματα παραθύρων που θα εμπόδιζαν τη θέα και τον ορίζοντα. Στο εσωτερικό, όλοι οι χώροι είναι ορατοί από κάθε γωνία και επίπεδο, καθώς ακόμα και το μπάνιο δεν έχει πόρτες ή καλύμματα.

Μπορείτε να δείτε κι άλλα έργα του αρχιτεκτονικού γραφείου που το σχεδίασε στο www.cottamhargrave.com