Ανακύκλωση στο design, ή αλλιώς σπίτια από μπουκάλια

Ανακύκλωση στο design, ή αλλιώς σπίτια από μπουκάλια

Όταν η αγάπη για την ανακύκλωση γίνεται πάθος, ένα σπίτι μπορεί να χτιστεί ακόμα και από χρησιμοποιημένα μπουκάλια.

Στις μέρες μας, όλοι γνωρίζουμε τη σημασία της ανακύκλωσης και οι περισσότεροι την έχουμε κάνει ήδη κομμάτι της ζωής μας. Ωστόσο, ένας άντρας από το Prince Edward Island πήγε το πάθος του για την ανακύκλωση σε άλλο επίπεδο. Ο Edouard T. Arsenault ξεκίνησε την άνοιξη του 1980, σε ηλικία 66 ετών, να χτίζει τα πρώτα Bottle Houses, χρησιμοποιώντας όλα τα μπουκάλια που μάζευε επί χρόνια με τη βοήθεια της κοινότητας, και τα οποία προορίζονταν για ανακύκλωση.

Τα Bottle Houses βρίσκονται στην Route 11 του νησιού και αποτελούν πολύχρωμα σουβενίρ που κατασκευάστηκαν με τη χρήση πάνω από 25.000 ανακυκλωμένων μπουκαλιών, ποικίλων σχημάτων, μεγεθών και χρωμάτων. Τα μπουκάλια αυτά ενώθηκαν μεταξύ τους με τσιμέντο και δημιούργησαν τρία μοναδικά σπίτια, βγαλμένα λες από κάποιο παραμύθι.

Τα σπίτια αυτά είναι ανοιχτά για επίσκεψη από το κοινό, το οποίο κατά τη διάρκεια του ηλιοβασιλέματος μπορεί να απολαύσει μια συμφωνία από φώτα και χρώματα που αντανακλούνται μέσα από τα μπουκάλια και δημιουργούν ένα υπέροχο σκηνικό ηρεμίας και γαλήνης.

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα στο www.bottlehouses.com