Το σπίτι της απόλυτης γεωμετρίας

Το σπίτι της απόλυτης γεωμετρίας

Δεν έχει σημασία αν σας αρέσουν τα μαθηματικά ή όχι. Αυτό το σπίτι θα το αγαπήσετε όπως και να 'χει.

Αυτό το πανέμορφο σπίτι βρίσκεται στα προάστια του Βελγίου και ο ιδιοκτήτης του το έχει μεταμορφώσει σε ένα ντελικάτο, σύγχρονο οίκημα με φρέσκια προοπτική πάνω στις σχέσεις των εσωτερικών και εξωτερικών χώρων, τον ανθρώπων που κατοικούν σε αυτό και της δομής.

Απλές, καθαρές γραμμές και συγκρατημένος σχεδιασμός είναι τα βασικά χαρακτηριστικά αυτής της οικίας των 400τ.μ., την οποία ο αρχιτέκτονας είδε σαν γλυπτό και την κατασκεύασε ακριβώς έτσι. Οι σωστές αναλογίες μπήκαν πάνω από οποιαδήποτε μορφή και τεχνική διακόσμησης, με αποτέλεσμα το σπίτι να είναι ένα χάρμα οφθαλμών αλλά και μαθηματικών μετρήσεων.

Η πρόσοψη αποτελείται από λευκούς τοίχους και δύο νεαρά δέντρα, ενώ κατά την είσοδο στο κτήριο μια τεράστια επιφάνεια νερού καλωσορίζει ιδιοκτήτες και επισκέπτες, η οποία και αντικατοπτρίζεται στα μεγάλα γυάλινα ανοίγματα που έχουν ενσωματωθεί στη δομή των τοίχων.

Παρά την απίστευτη συμμετρία και τις αυστηρές γραμμές σε κάθε κομμάτι του σπιτιού, ο χώρος παραμένει φιλικός και οικείος, ενώ το λευκό χρώμα που επικρατεί συνδυασμένο με υλικά όπως ξύλο, γυαλί και τσιμέντο και το στοιχείο του νερού και του πράσινου, δημιουργούν μια ατμόσφαιρα απόλυτης ηρεμίας και γαλήνης.