Σπίτι σαν παλιά φωτογραφία

Σπίτι σαν παλιά φωτογραφία

Γλυκός αέρας από παλιότερες εποχές συνδυάζεται με σύγχρονα design στοιχεία για να δημιουργήσουν ένα μοναδικό εξοχικό «καταφύγιο».

Αυτή η πανέμορφη εξοχική κατοικία χτίστηκε με σκοπό να γίνει το δεύτερο σπίτι του ιδιοκτήτη, του Δανο-Αμερικάνου σχεδιαστή επίπλων Jens Risom, στο οποίο θα μπορούσε να καταφεύγει για να ηρεμήσει και να αποδράσει από την πόλη.

Βρίσκεται στην πεδιάδα Bayberry στο Block Island της Αμερικής, έναν δημοφιλή προορισμό για τους τουρίστες του καλοκαιριού και είναι ένα προκατασκευασμένο σπίτι το οποίο ο ιδιοκτήτης παρήγγειλε από κατάλογο και το παρέλαβε πανέτοιμο από το εργοστάσιο.

Κατασκευασμένο από ξύλο και γυαλί, το «έτοιμο» αυτό σπίτι εκμεταλλεύεται στο έπακρον το φυσικό φως που του προσφέρει η τοποθεσία του, τον φρέσκο αέρα και το εντυπωσιακό σκηνικό.

Το ισόγειο φιλοξενεί δύο υπνοδωμάτια, ένα μπάνιο και έναν ανοιχτό χώρο με διπλάσιο ύψος στον οποίο στεγάζεται η κουζίνα, η τραπεζαρία και το σαλόνι, ενώ ο δεύτερος όροφος εξυπηρετεί εξ' ολοκλήρου ως υπνοδωμάτιο-ξενώνας.