Το πιο minimal σπίτι στον κόσμο

Το πιο minimal σπίτι στον κόσμο

Γυαλί, ξύλο, μέταλλο και ξανά γυαλί, δημιουργούν ένα σπίτι που εντυπωσιάζει τόσο με τον σχεδιασμό του όσο και με το απίστευτα minimal concept του.

Αυτή η πρωτότυπη θεματική κατοικία είναι μέρος μιας μοναδικής συλλογής με το όνομα «Simplicity», η οποία αποτελεί έμπνευση και δημιουργία ενός ιταλικού διδύμου, του αρχιτέκτονα Carlo Santambrogio και του σχεδιαστή Ennio Arosio.

Η ιδέα βασίζεται σε ένα διαφανές σχήμα, ένα γυάλινο σπίτι ουσιαστικά, συνδυασμένο με άλλα στοιχεία από γυαλί –μια κουζίνα, μια μπανιέρα, ένα κρεβάτι κλπ- τα οποία δείχνουν σαν να είναι κομμάτια του συνόλου της όλης δομής. Όλα τα στοιχεία είναι κατασκευασμένα από εξαιρετικά ευκρινή φύλλα γυαλιού πάχους 30mm, θερμομετρημένα και στρωματοποιημένα με τέτοιο τρόπο ώστε δεν υπάρχει ανάγκη για περιγράμματα ή άλλα στοιχεία που να τα υποστηρίζουν.

Αυτή η μοναδική έννοια της διαφάνειας δημιουργεί την αίσθηση μιας μόνιμης «πτήσης», αν όχι αιώρησης, μέσα στην οποία δυστυχώς, όμως, δεν μπορεί ακόμα να ζήσει κάποιος. Παρόλα αυτά, πρόκειται για ένα όμορφο έργο τέχνης, το οποίο με την εντυπωσιακή και καθαρή εμφάνισή του θα ήταν τέλειο ως εκθεσιακός χώρος.