Ένα διαφορετικό διαμέρισμα μέσα στη πόλη

Ένα διαφορετικό διαμέρισμα μέσα στη πόλη

Νομίζατε ότι τα σπίτια της πόλης είναι κατά κανόνα μονότονα και σχεδόν πανομοιότυπα; Η Νέα Υόρκη μπορεί να σας διαψεύσει.

Όταν υπάρχει διάθεση, φαντασία και πόροι, ακόμα και το πιο παλιό και φαινομενικά αδιάφορο σπίτι μέσα στη πόλη μπορεί να μετατραπεί σε ένα θαύμα της σύγχρονης αρχιτεκτονικής.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτή η κατοικία του 1910, η οποία ανακαινίστηκε πλήρως και επεκτάθηκε σε 280τ.μ. για να στεγάσει μια οικογένεια στη Νέα Υόρκη. Το αποτέλεσμα είναι ένα σπίτι πόλης μοναδικό στο είδος του που συστεγάζει ένα κανονικό σπίτι αλλά κι ένα καλλιτεχνικό στούντιο.

Στο ισόγειο βρίσκεται το στούντιο, το οποίο έχει πρόσβαση σε έναν ιδιωτικό κήπο στο πίσω μέρος του σπιτιού. Στον πρώτο όροφο βρίσκεται το σαλόνι, στον τρίτο το αρχείο με τα έργα του καλλιτέχνη συζύγου, στον τέταρτο η κρεβατοκάμαρα του ζευγαριού ενώ στην οροφή υπάρχει μια καταπράσινη ταράτσα που βλέπει στο μπροστά μέρος του σπιτιού και ένα ρετιρέ που εξυπηρετεί ως γραφείο και βιβλιοθήκη.

Μέρος της ανακαίνισης ήταν και η νέα πρόσοψη του κτιρίου αλλά και η πίσω όψη του. Το πίσω μέρος αποτελείται από έναν γυάλινο τοίχο και σκάλες ενώ η πρόσοψη αποτελείται από τούβλα και τρία προεξέχοντα παράθυρα που έχουν δημιουργηθεί από καρέ αμαξωμάτων από ανοξείδωτο χάλυβα (!) . Χάρη σε αυτά τα υλικά, το εσωτερικό του σπιτιού γεμίζει από φυσικό φως κατά τη διάρκεια της ημέρας και τα κομμάτια των παραθύρων που εξέχουν χρησιμοποιούνται ως παγκάκια ή ακόμα και ως πλατφόρμες για κρεβάτια στο εσωτερικό.

Η διακόσμηση κινείται σε μίνιμαλ σχεδιασμό, με έναν κάθετο γαλβανισμένο αγωγό από χάλυβα να στεγάζει το ασανσέρ, το μπάνιο, την αποθήκη και τον μηχανολογικό εξοπλισμό. Τέλος, στην οροφή υπάρχουν ηλιακοί θερμοσίφωνες για οικολογία και προστασία του περιβάλλοντος.