40 χρόνια Mah Jong: Το πιο διάσημο καθιστικό της Roche Bobois έχει γενέθλια

40 χρόνια Mah Jong: Το πιο διάσημο καθιστικό της Roche Bobois έχει γενέθλια

Η γαλλική εταιρία Roche Bobois γιορτάζει τα 40α γενέθλια του πιο εμβληματικού επίπλου της που κατάφερε να γράψει ιστορία στον χώρο του interior design.

Ζωγράφος, γλύπτης και σχεδιαστής, ο Hans Hopfer δημιούργησε ένα καθιστικό που για πολλούς είναι το σήμα κατατεθέν όλων των συλλογών της διάσημης γαλλικής φίρμας επίπλων Roche Bobois.

Ο Hopfer σχεδίασε το 1971 την Mah Jong, ένα αρθρωτό κάθισμα βασισμένο στην απόλυτη ελευθερία των λειτουργιών και της φόρμας που μπορεί να μεταμορφώσει τον χώρο ενός σαλονιού, προσφέροντας μια εντελώς νέα προσέγγιση πάνω στον τρόπο που βλέπουμε και οργανώνουμε το τοπίο μέσα στο οποίο ζούμε.

Από το 1971 μέχρι σήμερα, η Roche Bobois έχει αναθέσει σε πολλούς ταλαντούχους σχεδιαστές την δημιουργία μοναδικών συλλογών με βάση αυτό το κάποτε avant-garde και πλέον εικονικό μοντέλο επίπλου, μεταξύ των οποίων οι Kenzo Maison, Missoni Home και Jean Paul Gaultier. Φέτος η Mah Jong γιορτάζει τα 40 της χρόνια και καταφέρνει να είναι ακόμα το σημείο αναφοράς για κάθε δημιουργικό, σπονδυλωτό design.

Η Roche Bobois κατασκευάζει χειροποίητα τις Mah Jong σε ένα εξειδικευμένο εργαστήρι στην Ιταλία, ακολουθώντας μεθόδους και τεχνικές ίδιες με αυτές τις Haute Couture στην βιομηχανία της μόδας. Κάθε κομμάτι ράβεται ξεχωριστά στο χέρι με την τεχνική που φτιάχνονται τα στρώματα των κρεβατιών και η σημασία που δίνεται στις λεπτομέρειες είναι τεράστια.

Με σημείο εκκίνησης τρία βασικά στοιχεία που μπορούν να στοιβαχθούν μαζί, να ευθυγραμμιστούν το ένα με το άλλο ή να ομαδοποιηθούν με τον τρόπο που θέλει ο καθένας, η Mah Jong επιτρέπει απεριόριστες επιλογές σύνθεσης από τον χρήστη. Ο καθένας μπορεί να παίξει με τη φόρμα και το ύψος των μαξιλαριών ώστε να δημιουργήσει την επιθυμητή σύνθεση: καναπές, χωρίς μπράτσα, κρεβάτι, στρώμα, sun bed, οι επιλογές που προσφέρει η Mah Jong είναι δεκάδες και το μοναδικό της στυλ θα φέρει άλλον αέρα στο σπίτι σας.