Ζώντας στο χείλος του γκρεμού

Ζώντας στο χείλος του γκρεμού

Ένα απίστευτα εντυπωσιακό σπίτι που δεν φοβάται τα ύψη και μεταμορφώνει την κάθε μέρα σε περιπέτεια.

Αυτό το εκπληκτικό σπίτι βρίσκεται στην Αυστραλία και αγναντεύει τη θάλασσα και τον απέραντο ορίζοντα από το χείλος ενός απότομου γκρεμού. Όσο παράτολμος κι αν φαίνεται ο σχεδιασμός του, οι αρχιτέκτονες Durbach Block Jaggers που τον ανέλαβαν, εμπνεύστηκαν από τα έργα του μεγάλου Pablo Picasso και κατάφεραν να δημιουργήσουν ένα σύγχρονο έργο τέχνης που δεν γνωρίζει όρια και φραγμούς.

Χτισμένο στην κορυφή ενός άγριου λόφου 70 μέτρων, το σπίτι περιβάλλεται από μια πρόσοψη που συνδυάζει πέτρα και γυαλί, καμπυλωτούς τοίχους και αυστηρές γραμμές. Το εσωτερικό του είναι μια ωδή στον μινιμαλισμό, με φωτεινά και ψυχρά χρώματα που δένουν τέλεια με τα ξύλινα πατώματα και την σύγχρονη διακόσμηση, ενώ οι τεράστιες τζαμαρίες που δημιουργούν υπερμεγέθη παράθυρα σε κάθε όψη του κτίσματος, προσφέρουν ανεμπόδιστη θέα στον ωκεανό και λούζουν το σπίτι με φως.

Μια διακριτική πισίνα ένα επίπεδο πιο κάτω από το κτίριο και ένας καταπράσινος κήπος στο roof-garden, ολοκληρώνουν αυτό το αριστουργηματικό κτίσμα που κόβει την ανάσα και συνεπαίρνει τις αισθήσεις.