Το σπίτι δίπλα στη θάλασσα

Το σπίτι δίπλα στη θάλασσα

Μια σύγχρονη κατοικία στις ακτές του Long Island φέρνει τη θάλασσα μέσα στο σπίτι.

Αυτό το ιδιόμορφο αλλά ταυτόχρονα γαλήνια εντυπωσιακό σπίτι δημιουργήθηκε τόσο για να μένουν άνθρωποι μέσα, όσο και για να στολίζει την περιοχή και να έρχεται σε πλήρη επαφή με το περιβάλλον.

Σχεδιασμένο από την αρχιτεκτονική φίρμα Joeb Moore + Partners Architects, βρίσκεται στην ακτή του Connecticut στο Long Island και απλώνει τη θέα του στη θάλασσα και στη φύση από όποια κατεύθυνση κι αν κοιτάξεις. Η ξύλινη επένδυσή του είναι μια εξαιρετική λεπτομέρεια που το κάνει να δένει τέλεια με το τριγύρω τοπίο, μαζί με τον ανοιχτό σχεδιασμό του και τις μεγάλες τζαμαρίες που προσκαλούν την φύση στους εσωτερικούς χώρους.

Το όνομά του, «Spiral House» δεν είναι τυχαίο, κάτι που υποδηλώνει η μοναδική γεωμετρία του. Η ακτινωτή οργάνωσή του, εμπνευσμένη από τις παλίρροιες, το νερό και τα κύματα, καταλήγει σε μια κάτοψη με σπιράλ σχήμα, η οποία ανοίγει δρόμο μέσα από τους ιδιωτικούς και τους κοινούς χώρους του σπιτιού για να φτάσει μέχρι τους εξωτερικούς χώρους αναψυχής και, φυσικά, τον γαλάζιο ορίζοντα.