‘Ένα σπίτι φτιαγμένο από κάδρα

‘Ένα σπίτι φτιαγμένο από κάδρα

Ένα παραθαλάσσιο εξοχικό στο Περού μεταμορφώνεται σε ένα τεράστιο παράθυρο με θέα.

Μπορεί να μην είναι παρά ένα μικρό σπίτι πάνω στην ακρογιαλιά που χρησιμεύει ως εξοχικό για τις διακοπές του καλοκαιριού, αλλά ο δημιουργικός σχεδιασμός του από τους αρχιτέκτονες του Javier Artadi Arquitecto καταφέρνει να χωρέσει εντυπωσιακά σύγχρονα στοιχεία, πρωτοποριακό design και ταυτόχρονα αιθέρια απλότητα μέσα σε 210τ.μ.

Βρίσκεται στην περιοχή Las Arenas, νότια της Lima στο Περού, και έχοντας ως στόχο να γίνει ένα σπίτι «διαφυγής», καταφέρνει να αντανακλά αυτό το συναίσθημα χαλάρωσης τόσο στην εξωτερική του εμφάνιση όσο και στους εσωτερικούς του χώρους. Οι αρχιτέκτονες θολώνουν το όριο μεταξύ εσωτερικού και εξωτερικού, παίρνοντας ένα απλό, κυβικό πλαίσιο ως σκελετό για το σπίτι και καταργώντας τους τοίχους και τα ταβάνια σε πολλά σημεία, ώστε να αποκαλύψουν εσωτερικές λεπτομέρειες και να μεγιστοποιήσουν το φως και την συγκλονιστική θέα που «εισβάλουν» στον χώρο.

Το αποτέλεσμα είναι χώροι λουσμένοι στον ήλιο που σε κάνουν να νιώθεις σαν να βρίσκεσαι πάνω στην ζεστή άμμο και κάτω από τον γαλανό ουρανό, αλλά με τις πολυτέλειες που σου προσφέρει ένας στεγασμένος χώρος. Το κυρίως κτίριο περιλαμβάνει το σαλόνι και συνδέεται με την ταράτσα και την πισίνα. Ένα ξεχωριστό κτίριο δίπλα του, στεγάζει τις πιο προσωπικές περιοχές, όπως τα υπνοδωμάτια και το μπάνιο. Πείτε αλήθεια, δεν νιώθετε το καλοκαίρι να έχει έρθει πιο κοντά;