Μια «πασχαλίτσα» φέρνει την άνοιξη στην αρχιτεκτονική

Μια «πασχαλίτσα» φέρνει την άνοιξη στην αρχιτεκτονική

Ιαπωνία + Σύγχρονη ευφάνταστη αρχιτεκτονική = L.F.E.

Ονομάζεται White Ladybug (Λευκή Πασχαλίτσα), βρίσκεται στην Ιαπωνία και ξεφεύγει κατά πολύ από την συνηθισμένη αρχιτεκτονική του Τόκιο. Για την ακρίβεια, ξεφεύγει από τα πλαίσια οποιασδήποτε αρχιτεκτονικής σε οποιοδήποτε σημείο του κόσμου.

Οι γεμάτοι γωνίες τοίχοι του υπέροχου αυτού σπιτιού και η «τραγανή», λευκή πρόσοψή του με τα δεκάδες μικρά παράθυρα, φτιάχνουν έναν μοντέρνο και λειτουργικό σχεδιασμό και παρέχουν μια διακριτική εμφάνιση το εξωτερικό, ενώ παράλληλα πλημμυρίζουν τους εσωτερικούς χώρους με φως.

Στο εσωτερικό τώρα, το σπίτι αποτελείται από δύο ορόφους και αντανακλά τις εξωτερικές γωνίες στην μέσα πλευρά των τοίχων, δημιουργώντας υπέροχα, ακανόνιστου σχήματος παράθυρα, τα οποία γίνονται εντυπωσιακά σημεία εστίασης. Το φως διαχέεται σε διάφορα σχήματα πάνω στους τοίχους και τα πατώματα μεταμορφώνοντας κάθε δωμάτιο σε ένα ατμοσφαιρικό σκηνικό και το ζεστό ξύλο που κάνει την εμφάνισή του σε πολλές λεπτομέρειες, δίνει μια πολυτελή αφή και ένα πιο οικείο χαρακτήρα στον μίνιμαλ, ιαπωνικό σχεδιασμό. Ξέρετε κάτι; Ξεχάστε την άνοιξη του τίτλου. Θα μέναμε σε αυτό το σπίτι όλες τις εποχές του χρόνου.