Ένας ιδιωτικό κομμάτι παραδείσου στη Μεσόγειο

Ένας ιδιωτικό κομμάτι παραδείσου στη Μεσόγειο

Γιατί ο σύγχρονος παράδεισος έχει pop αισθητική και δική του πισίνα.

Μοντέρνα σπίτια με πισίνες και (υπέρ)πολυτελείς λεπτομέρειες έχουμε δει πολλά και θα δούμε και άλλα τόσα στο μέλλον. Η ξεχωριστή αισθητική του συγκεκριμένου, όμως, και ο τρόπος που συνδυάζει το σύγχρονο με το κλασικό, είναι κάτι που δεν βλέπεις πολύ συχνά.

Αυτό το υπέροχο σπίτι στη Μεσόγειο, λοιπόν, είναι σχεδιασμένο από τους Oded & Elizabeth Tal Architects και είναι χωρισμένο σε δύο μέρη, την μπροστά και την πίσω πλευρά, οι οποίες χωρίζονται με έναν τεράστιο γυάλινο τοίχο. Στην άλλη πλευρά του τοίχου βρίσκεται ένας τρίπατος χώρος που εξυπηρετεί ως τραπεζαρία και πλημμυρίζεται από φως ενώ οι υπόλοιποι χώροι του, συνολικά τετραόροφου, σπιτιού περιλαμβάνουν ένα ιδιωτικό σινεμά στο υπόγειο, διάφορα σαλόνια και τέσσερα υπνοδωμάτια.

Τα έπιπλα που έχουν επιλεχθεί έχουν εξαιρετικά σύγχρονο design και αναφορές στην pop art, χωρίς όμως να το παρακάνουν, καθαρές γραμμές και λεία τελειώματα, και όλα τους αντανακλούν το άπλετο φως και τις ζωηρές λεπτομέρειες που χαρακτηρίζουν το σπίτι.

Έξω από το σπίτι εκτείνεται μια υπέροχη πισίνα κι ένας κήπος στην πίσω πλευρά, αμφότεροι επιπλωμένοι με γούστο και πολυτέλεια, έτσι ώστε οι ιδιοκτήτες να απολαμβάνουν εξίσου και τους δύο «κόσμους», τόσο τον εσωτερικό όσο και τον εξωτερικό, με αψεγάδιαστο στυλ.