Το δωμάτιο του Dr. Jekyll και του Mr. Hyde

Το δωμάτιο του Dr. Jekyll και του Mr. Hyde

Ένα δωμάτιο ξενοδοχείου για πελάτες με διχασμένη προσωπικότητα.

Συνήθως τα δωμάτια των ξενοδοχείων είναι ουδέτερα και απλά διακοσμημένα, ούτως ώστε να είναι ευέλικτα και να κάνουν κάθε επισκέπτη να νιώθει άνετα, παρά τα όποια γούστα του. Όχι όμως το συγκεκριμένο.

Ένα ξενοδοχείο στη Μασσαλία της Γαλλίας, ανέθεσε σε 5 καλλιτέχνες να αναλάβουν από ένα δωμάτιο και να το χρησιμοποιήσουν ως τον δικό τους, προσωπικό καμβά ώστε να φτιάξουν ένα κατοικήσιμο έργο τέχνης. Το εν λόγω δωμάτιο αποτέλεσε τον καμβά του street-artist Tilt, ο οποίος και το ονόμασε «Panic Room». Και πολύ εύστοχα, όπως θα παρατηρήσετε.

Μπαίνοντας στο δωμάτιο, έρχεσαι αρχικά αντιμέτωπος με έναν κατάλευκο, μίνιμαλ χώρο, όπου το μόνο στοιχείο χρώματος βρίσκεται σε δύο κάδρα δίπλα στην πόρτα, που απεικονίζουν graffiti σχέδια. Αμέσως, ωστόσο, καταλαβαίνεις πως αυτά τα κάδρα αποτελούν στοιχεία για το τι πρόκειται να ακολουθήσει, καθώς τρία βήματα πιο πέρα, το δωμάτιο αλλάζει χαρακτήρα και μεταμορφώνεται σε έναν «βανδαλισμένο» χώρο, όπως ακριβώς θα ήταν ένα υπόγειο τούνελ ή ένας τοίχος στο δρόμο, γεμάτος με πολύχρωμα graffiti και stencils. Τα σχέδια δεν μένουν στους τοίχους, αλλά εξαπλώνονται στον καθρέφτη, τις κουρτίνες, τα έπιπλα, τα μικροαντικείμενα, μέχρι και στο κρεβάτι και τα σεντόνια, δίνοντας την αίσθηση πως το δωμάτιο έχει χωριστεί με ακρίβεια στη μέση. Από τη μία πλευρά η γαλήνη και η ηρεμία, από την άλλη το χάος και η αναρχία.

Παρανοϊκό; Ίσως. Καλλιτεχνικό; Όπως το βλέπει κανείς. Ιδιαίτερο; Σίγουρα. Εμείς πάντως θα κάναμε check-in.