Ζωή και κότα και design στο Sao Paulo

Ζωή και κότα και design στο Sao Paulo

Αν συνεχίσουμε να βλέπουμε τέτοια σπίτια στην Βραζιλία, η μετανάστευση δεν θα αργήσει πολύ.

Είναι σχεδιασμένο από τον πρωτοποριακό αρχιτέκτονα Isay Weinfeld, βρίσκεται στο εξωτικό Sao Paulo της Βραζιλίας και σκοπός του ήταν να γίνει το σπίτι-studio του graphicdesigner ιδιοκτήτη, ένα μέρος για να διασκεδάζει, να χαλαρώνει και να δημιουργεί. Εκτός από αυτό, βέβαια, έγινε και το σπίτι που θα στοιχειώνει τα όνειρά μας για πολύ καιρό.

Ο μοντέρνος σχεδιασμός του εκμεταλλεύεται στο έπακρο τον περιορισμένο χώρο που του έχει δοθεί και τον περιορισμό που υπάρχει στην πόλη για το ύψος των κτηρίων, και παρέχει τρεις πλήρως λειτουργικούς χώρους διαβίωσης μέσα στην διώροφη κατασκευή του.

Το υπόγεια επίπεδο είναι μια ανοιχτή, φωτεινή περιοχή που συνδέεται με τον καταπράσινο κήπο και εξαφανίζει αυτόματα το γεγονός πως βρίσκεται κάτω από τη γη. Ο πρώτος όροφος βρίσκεται ελάχιστα εκατοστά πάνω από το έδαφος και είναι κλεισμένος με γυάλινους τοίχους για να δημιουργεί ένα φωτεινό και ευάερο εσωτερικό, ενώ περιέχει το σαλόνι, την τραπεζαρία και την κουζίνα, καθώς και μια εκτεταμένη εξωτερική αυλή. Ο δεύτερο όροφος φιλοξενεί τα υπνοδωμάτια, μια αίθουσα μπαλέτου και μια κλειστή πισίνα. Στην κορυφή αυτού του εκπληκτικού κτίσματος βρίσκεται ένα υπαίθριο «κατάστρωμα», το οποίο είναι ιδανικό για τραπέζια σε φίλους ή για να απολαύσεις το ποτό σου μετά από μια κουραστική μέρα, με θέα τον ορίζοντα και τα φώτα της πόλης.