Κήπος μέσα στο σπίτι μέσα στον κήπο

Κήπος μέσα στο σπίτι μέσα στον κήπο

Όταν ένα σπίτι διαθέτει ούτε μία, ούτε δύο, αλλά έντεκα «στρώσεις» κήπου, το να το πεις «πράσινο» είναι understatement.

Η «πράσινη αρχιτεκτονική» είναι το πλέον διάσημο trend τα τελευταία χρόνια, καθώς η προστασία του περιβάλλοντος και η οικολογία είναι δύο σκοποί που έχουν ριζώσει για τα καλά στο πνεύμα των ανθρώπων, οι οποίοι έχουν καταλάβει επιτέλους πως μόνο αν κάνουν κάτι οι ίδιοι για να γίνει ο κόσμος καλύτερος, θα ακολουθήσουν την ίδια πορεία και οι ζωές τους.

Ένας κάτοικος της Saigon, ωστόσο, πήρε το όλο θέμα υπερβολικά ζεστά και με τη βοήθεια του τοπικού αρχιτεκτονικού γραφείου Vo Trong Nghia, κατάφερε δημιουργήσει ένα υπέροχο αστικό σπίτι που φαντάζει σαν μια πραγματική όαση μέσα στο τσιμεντένιο χάος της πόλης.

Πρόκειται για ένα κτίσμα με γραμμικό, κάθετο σχεδιασμό, το οποίο αποτελείται από έντεκα (11) ορόφους, καθένας από τους οποίους είναι κι ένας καταπράσινος κήπος τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά. Τα επίπεδα προσφέρουν ιδιωτικότητα από κάθε πλευρά, καθώς προστατεύουν τους εσωτερικούς χώρους από τα βλέμματα των περαστικών αλλά προσφέρουν και ατελείωτη θέα μέσα από ένα πράσινο κάδρο στους ιδιοκτήτες.

Έτσι το σπίτι τα έχει όλα: σύγχρονο και κυρίως πρωτοποριακό σχεδιασμό, διευκολύνσεις που μπορείς να έχεις μόνο στην πόλη αλλά και φυσικά στοιχεία κατευθείαν από την εξοχή, οικολογικό χαρακτήρα και, για το τελείωμα, μια εντυπωσιακή ταράτσα που αποτελεί το κερασάκι σε μια καταπράσινη «τούρτα».