Το πιο στενό σπίτι με τους πιο εκπληκτικούς χώρους

Το πιο στενό σπίτι με τους πιο εκπληκτικούς χώρους

Αρχιτεκτονική-Μαγεία, σημειώσατε ένα.

Όταν πρωτοβλέπεις την πρόσοψη αυτού του σπιτιού στο Notting Hill του Λονδίνου, η πρώτη σκέψη που σου έρχεται στο μυαλό είναι «μα πως γίνεται να χωράνε άνθρωποι εκεί μέσα;». Εντάξει, όλα τα σπίτια του Notting Hill έχουν εξαιρετικά στενές εισόδους και προσόψεις, η συγκεκριμένη περίπτωση όμως είναι λίγο παρατραβηγμένη.

Και τότε, σου ανοίγουν την πόρτα και σε βάζουν μέσα σε έναν εντελώς διαφορετικό κόσμο, με μεγάλα, ευάερα και ευήλια δωμάτια, σύγχρονο design και πρωτότυπες, πρακτικές λύσεις διαβίωσης, ο οποίος σου παίρνει το μυαλό. Βλέπετε, χρειάζεται ένας αρκετά δημιουργικός και τολμηρός αρχιτέκτονας για να πάρει έναν τόσο δύσκολο χώρο και να τον μετατρέψει σε ένα υπέροχο σπίτι που θα ζήλευαν πολλά άλλα με πολλά περισσότερα τετραγωνικά μέτρα στη διάθεσή τους. Και ο Luke Tozer τα κατάφερε.

Αυτό το μικρό αλλά θαυματουργό λονδρέζικο σπίτι, λοιπόν, αποτελείται από τέσσερις ορόφους και ο σχεδιασμός του βασίστηκε στο εξής πλάνο: βάλε όλα τα υπνοδωμάτια στο μπροστινό μέρος, που βλέπει στον δρόμο και είναι το πιο στενό, και αφιέρωσε τον πίσω χώρο για το σαλόνι, την κουζίνα και τον κήπο, όπου το σπίτι ανοίγει και επεκτείνεται. Έτσι τα υπνοδωμάτια είναι όσο prive γίνεται, ενώ οι μαζικοί χώροι έχουν στην άνεσή τους την απαραίτητη έκταση που χρειάζονται. Η αυλή χωρίζεται από το υπόλοιπο σπίτι με μια γυάλινη τζαμαρία, η οποία όμως μπορεί να μαζευτεί και να ενώσει τα δύο επίπεδα, ιδανική λύση για πάρτι και συγκεντρώσεις ή για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού.

Επίσης, όλοι οι αποθηκευτικοί χώροι είναι εντοιχισμένοι ώστε να μην σπαταλείται ούτε τετραγωνικό μέσα στο σπίτι και το σύστημα ενέργειας και θέρμανσης βασίζεται σε εξολοκλήρου οικολογικές τεχνικές που προστατεύουν το περιβάλλον και εξοικονομούν λεφτά στους ιδιοκτήτες. Γιατί όταν η αρχιτεκτονική έχει κέφια, μπορεί να κάνει τα πάντα.