Κλειστείτε μέσα στη φούσκα σας (και μην βγείτε ποτέ)

Κλειστείτε μέσα στη φούσκα σας (και μην βγείτε ποτέ)

Μια διαφορετική κατοικία σας κλείνει μέσα στη φούσκα των ονείρων σας και σας κάνει ένα με το περιβάλλον, μακριά από τη φασαρία και τα προβλήματα της πόλης.

Η γαλλική εταιρεία interior design Bubble Tree, η οποία κατά καιρούς έχει σχεδιάσει πρωτότυπες κατοικίες και εσωτερικούς χώρους που δεν μοιάζουν με τίποτα από όσα έχουμε δει μέχρι τώρα στον χώρο της αρχιτεκτονικής και της αρχιτεκτονικής εσωτερικών χώρων, παρουσίασε μια νέα, συναρπαστική, σειρά κατοικιών, που περιστρέφεται γύρω από τη λογική ενός καταφυγίου σε σχήμα σφαίρας. Αυτή η μοντέρνα εκδοχή καμπίνας, προσφέρει μια ξεχωριστή εμπειρία κάτω από τα αστέρια, ενώ διατηρεί όλες τις ανέσεις του υπνοδωματίου μιας κανονικής σουίτας.

Μπορείτε να πείτε όχι στην πρόταση του να περάσετε μια ήσυχη βραδιά μαζί με αγαπημένα άτομα, μέσα σε μια διάφανη φούσκα, ανοιχτή στη φύση και το εκπληκτικό περιβάλλον που την περικυκλώνει; Ούτε κι εμείς.

Το σχέδιο της Cristal Bubble ανήκει στον Pierre Stephane Dumas, και η συλλογή περιλαμβάνει, εκτός από την τεράστια διάφανη σφαίρα, το Bubble Room, το ημι-διάφανο δωμάτιο που περιέχει, και το Bubble Lodge, μια δεύτερη, μικρότερη, σφαίρα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως δεύτερο υπνοδωμάτιο ή μπάνιο.

Αυτή η ξεχωριστή κατοικία με τον νομαδικό χαρακτήρα είναι ένα πραγματικό δωμάτιο που είναι ταυτόχρονα εξωτερικό και εσωτερικό. Έχει διάμετρο 4 μέτρα και είναι φτιαγμένη από ειδικό, άφλεκτο υλικό που επίσης προστατεύει από τις υπεριώδεις ακτίνες, και το οποίο χρειάζεται μόνο 15 λεπτά για να «φουσκώσει». Το καλύτερο, ή μάλλον, το πιο πρακτικό χαρακτηριστικό της Cristal Bubble είναι πως δεν χρειάζεται πολεοδομική άδεια και μπορείτε να την στήσετε όπου θέλετε.

Όσο για την σταθερότητά της, η Cristal Bubble διατηρεί το σχήμα της χάρη σε έναν φυσητήρα που δημιουργεί μια απαλή πίεση στο υλικό. Αυτή η πίεση ανανεώνει επίσης τον αέρα στο εσωτερικό της φούσκας, διατηρώντας την ατμόσφαιρα υγιεινή.

Το μότο άλλωστε της σειράς είναι «Ελάχιστη ενέργεια, ελάχιστα υλικά, μεγάλη άνεση και μεγάλη διάδραση με το περιβάλλον».