Στησιχόρου 3: Στο σπίτι της Αλίκης

Στησιχόρου 3: Στο σπίτι της Αλίκης

Το πολυτελές διαμέρισμα της αξεπέραστης σταρ

Το 1962, τρία χρόνια πριν από τον γάμο της με τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ, η Αλίκη Βουγιουκλάκη, ήδη μεγάλη σταρ, αγόρασε, στην τιμή των 2.000.000 δραχμών το θρυλικό διαμέρισμά της στον 4ο όροφο στην πολυκατοικία με το νούμερο 3 της οδού Στησιχόρου στην περιοχή των Ανακτόρων. Ακόμα και για την εποχή, η τιμή του διαμερίσματος ήταν ευκαιρία, παρότι, τελικά, η σταρ επένδυσε αρκετά επιπλέον χρήματα για να το ανακαινήσει. Το διαμέρισμα φιλοξένησε, το 1968, στις σελίδες του το περιοδικό Γυναίκα- απ' όπου και οι φωτογραφίες.

Παρότι το σπίτι αγοράστηκε από την σταρ, όταν ήταν ακόμα ελεύθερη, η ίδια, μέχρι να παντρευτεί τον Παπαμιχαήλ σπανίως έμενε σε αυτό, καθώς δεν ήθελε να αποχωριστεί την μητέρα της, Έμυ, και το πατρικό της σπίτι. Το ευρύχωρο διαμέρισμα αποτελούνταν από 7 δωμάτια, σαλόνι και τραπεζαρία αλλά και ένα επιπλέον σαλόνι, το «σαλόνι της κυρίας», όπως το αποκαλούσε η εθνική μας σταρ, μέσα στο οποίο βρίσκονταν οι κούκλες και τα αμέτρητα δώρα των θαυμαστών της.

Το σπίτι η Αλίκη διακόσμησε μόνη της, με το προσωπικό της γούστο, σύμφωνα με το οποίο «πάντρευε» σύχρονα έπιπλα, με κομμάτια- αντίκες που αγαπούσε πολύ. Οι χοντρές κουρτίνες σε κάθε παράθυρο και τζαμαρία εξασφάλιζαν στη σταρ και τον σύζυγό της την προστασία της ιδιωτικής τους ζωής, αφού λέγεται ότι οι γείτονές τους καραδοκούσαν πίσω απόμ παράθυρα και μπαλκονόπορτες να μάθουν τις λεπτομέρειες της καθημερινότητας των αγαπημένων ηθοποιών του ελληνικού κοινού.

Διαβάστε ακόμα:

Βασιλική Μπισαράκη για Παπαμιχαήλ: « Το είχε κάνει και παλιότερα δυο φορές»

Κώστας Σπυρόπουλος: «Η δική μου Αλίκη Βουγιουκλάκη»

Retro Gossip! Οι Τρεις Δεσμοί της Αλίκης Μέχρι να Παντρευτεί το Δημήτρη!

DPG Network