Το ιπτάμενο σπίτι του «Up» μπορεί να συμβεί

Το ιπτάμενο σπίτι του «Up» μπορεί να συμβεί

Μια ομάδα από επιστήμονες και μηχανικούς κατάφεραν να πραγματοποιήσουν το ονειρικό σενάριο της ταινίας κινουμένων σχεδίων της Pixar. Έκαναν ένα σπίτι να πετάξει.

Η ομάδα μιας νέας εκπομπής του καναλιού του National Geographic, με τον τίτλο «How Hard Can It Be?», είδε την περσινή εκπληκτική ταινία κινουμένων σχεδίων της Pixar, «Up», και έβαλε σκοπό να κάνει το ιπτάμενο σπίτι του γκρινιάρη παππού της ταινίας πραγματικότητα.

Έφτιαξαν λοιπόν ένα ακριβές αντίγραφο του σπιτιού, όπως ακριβώς απεικονίζεται στο φιλμ, και μια μεγάλη ομάδα επιστημόνων, μηχανικών, φυσικών και πιλότων αερόστατων, ένωσε τις δυνάμεις της για να κάνει το σπίτι να πετάξει με τη βοήθεια μπαλονιών, όπως και στην ταινία.

Από την αρχική ιδέα μέχρι την στιγμή της πτήσης, το project χρειάστηκε δύο εβδομάδες μέχρι να ολοκληρωθεί, κατά την διάρκεια των οποίων τα πράγματα δεν ήταν και τόσο εύκολα, όπως ήταν αναμενόμενο άλλωστε. Το να κάνεις ένα σπίτι να πετάξει δεν είναι και καθημερινό φαινόμενο.

Το κτίσμα που έφτιαξαν είχε πλάτος κοντά στα 5 μέτρα και ζύγιζε 900 κιλά, με πρόσθετο φορτίο 272 κιλά, όλη την ομάδα, δηλαδή, επιβιβασμένη στο σπίτι. Χρησιμοποιήθηκαν 300 μπαλόνια, γεμισμένα το καθένα με μια ολόκληρη δεξαμενή με ήλιο, ώστε να φουσκώσουν και να ανυψωθούν στα 2,5 μέτρα. Ολόκληρο το μήκος των μπαλονιών, από την σκεπή του σπιτιού που ήταν συνδεδεμένα μέχρι την κορυφή τους, ήταν ίσο με το ύψος μιας πολυκατοικίας 10 ορόφων, γεγονός που μάλιστα χάρισε στην ομάδα το παγκόσμιο ρεκόρ για την μεγαλύτερη κατασκευή ιπτάμενου αερόστατου που έχει γίνει ποτέ.

Ποιος είπε πως τα όνειρα δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν, λοιπόν; Φτάνει μόνο να κουβαλάς και την απαραίτητη τρέλα.