Διακόσμησε την κρεβατοκάμαρά σου ανάλογα με την προσωπικότητά σου

Διακόσμησε την κρεβατοκάμαρά σου ανάλογα με την προσωπικότητά σου

Η διακόσμηση της κρεβατοκάμαράς σου μιλάει πριν από εσένα για εσένα, αποκαλύπτοντας μέσα από συγκεκριμένες επιλογές την προσωπικότητά σου.

Νιώθεις... Smart & Sexy
Είσαι κομψή, εκλεκτική και αγαπάς την άνεση. Ξέρεις να απολαμβάνεις τα καλά πράγματα και θέλεις να τα συγκεντρώνεις γύρω σου.

Το στιλ της κρεβατοκάμαρας σου: Σε ενδιαφέρει να είναι πολυτελές αλλά και κομψό και το καταφέρνεις με τα υφάσματα που είναι απαλά στην αφή και ακριβά. Δείχνεις προτίμηση στα βελούδινα ή μεταξωτά υφάσματα και στα επιλεγμένα αντικείμενα.
Χρώμα: Σου ταιριάζουν οι αποχρώσεις των φθινοπωρινών φρούτων...
Επίπλωση: Τα κομμάτια πρέπει είναι απλά και σταθερά για να αφήνουν τα χρώματα και τα υφάσματα να δημιουργούν το θεατρικό στιλ. Μια ψηλή συρταριέρα και κομοδίνα από το ίδιο ξύλο συντροφεύουν το μεταλλικό old fashioned κρεβάτι. Το κουρτινόξυλο να είναι επίσης μεταλλικό, στο ίδιο στιλ με το κρεβάτι.
Κουρτίνες: Μετάξι και βουάλ σε λιλά αποχρώσεις αφήνουν το φως να διαθλάται γλυκά δημιουργώντας τρυφερή αίσθηση στο χώρο.
Δάπεδο: Ιβουάρ μοκέτα από τοίχο σε τοίχο που ζεσταίνει το χώρο κάνοντάς τον πιο ανάλαφρο. Τονίζεται με ένα sheepskin χαλάκι σε δαμασκηνί απόχρωση για μια νότα extra πολυτέλειας.

Νιώθεις επαγγελματίας και εκτός σπιτιού

Strictly Business... Για τη γυναίκα που μεταφέρει την αυστηρότητα και στην κρεβατοκάμαρα της...

Υφος: Όλοι οι τόνοι του γκρίζου σε μια σοφιστικέ σύνθεση, με διάταξη που οριοθετεί την τάξη και αποπνέει την αίσθηση μιας συγκροτημένης προσωπικότητας.
Χρώμα: Η συμφωνία του γκρίζου! Οι γραμμές και οι τόνοι του δεν δημιουργούν απαραίτητα μια απαισιόδοξη στο σύνολό της εικόνα, καθώς παρεμβαίνει το λευκό των τοίχων φωτίζοντας τις σκιές, ενώ η θερμή συνεισφορά του ξύλου δίνει βάθος και βαρύτητα.
Επίπλωση: Το βασικό και κυρίαρχο κομμάτι θα είναι το τεράστιο ξύλινο κρεβάτι με τις τέσσερις κολόνες που καταλήγουν σε ουρανό. Εμπλουτίζεται με πολλά μαξιλάρια και ένα βελούδινο ή σουέντ κάλυμμα που δίνει αίσθηση άνεσης.
Κουρτίνες: Ένα αυστηρό ρόμαν φτιαγμένο από ριγέ γκρίζο ύφασμα απομονώνει επιλεκτικά το φως.
Αξεσουάρ: Μια κομψή καρέκλα με καμπύλες, επενδυμένη με ένα απαλό στην αφή γκρίζο ύφασμα ή σουέντ προσδίδει στιλ στο χώρο (με την προϋπόθεση να μην καλύπτεται από ρούχα). Μια λάμπα με ψηλόλιγνη ξύλινη βάση σε αρμονία με τις κολόνες του κρεβατιού.

3. Αν νιώθεις... Ethnic Chic
Χρώμα, χαρούμενη διάθεση και ονειροπόληση... για όσες είναι τολμηρές και αγαπούν τη λάγνα Ανατολή.

Υφος: Στο φουλ του ...Bollywood! Χρωματιστά και λαμπερά υφάσματα που θυμίζουν πολύτιμους λίθους και τη χαρά της ζωής, έπιπλα χωρίς αιχμηρές γωνίες και άφθονα μεταξωτά που υμνούν την τρυφηλότητα και την ανάγκη για χλιδή.
Χρώμα: Φούξια, βαθύ ροζ, κόκκινο, χρυσό, πορτοκαλί σε ένα mix & match συνδυασμό με εξωτικό χαρακτήρα. Για τους τοίχους επέλεξε ένα ήσυχο-μάλλον μουντό- ροζ για να εξασφαλιστεί μια στοιχειώδης ισορροπία.
Επίπλωση: Εκτός από το τεράστιο κρεβάτι με τα βαθύχρωμα υφάσματα, επιστρατεύθηκαν πολλά καλάθια σε λαμπερό ροζ τα οποία φιλοξενούν όλα τα πράγματα της κυρίας του δωματίου. Αποσύρονται κάτω από το κρεβάτι διατηρώντας την τάξη αλλά μπορούν να συμμετέχουν και στη διακόσμηση επιλεκτικά.
Παράθυρο: Εδώ απουσιάζουν οι κλασικές κουρτίνες. Μια «κορνίζα» φτιαγμένη από ένα κομμάτι ξύλινης πέργκολας βαμμένο λευκό καδράρει το παράθυρο, που θαρρείς πως βλέπει στην αυλή του μαχαραγιά.

Αν νιώθεις σαν πριγκίπισσα...

Ρομαντική και ήρεμη γοητεύεσαι από συμπεριφορές και ανθρώπους που διατηρούν την τρυφερότητά τους στη σκληρή πραγματικότητα ή καταφεύγεις στο δωμάτιό σου ονειροπολώντας...

Υφος: Ρομαντικό και ήρεμο αποδίδεται με τα πολλά μέτρα υφάσματος που τυλίγουν το κρεβάτι, μια απαλή λευκή φλοκάτη που απορροφά τα βήματα, με το γαλάζιο των τοίχων να συνεισφέρει σε ονειρικούς συνειρμούς που μεταφέρουν την ιδιοκτήτρια στα σύννεφα...
Χρώμα: Λευκό για το κρεβάτι, το χαλί και τα υφάσματα. Αλλάζουν μόνο οι υφές και τα υφάσματα: βαμβακερά, μεταξωτά ή μάλλινα. Για να δοθεί έμφαση στο κρεβάτι, ο τοίχος βάφεται σε μια γκρι-μπλε απόχρωση.
Επίπλωση: Κλασική επιλογή το κρεβάτι με ουρανό. Βαμμένο σε λευκό «τυλίγεται» σε κουρτίνες φτιαγμένες από λευκή γάζα, δαντέλα, ή μουσελίνα, δημιουργώντας ένα προστατευτικό πέπλο. Μια μεταλλική καρέκλα συνυπάρχει «βοηθητικά» αφήνοντας τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο κρεβάτι.
Κουρτίνες: Απουσιάζουν από τα παράθυρα καθώς αποτελούν το «καλό χαρτί» του δωματίου που έτυχε στο κρεβάτι. Τονίζουν την ιδιωτικότητα και την πολυτέλεια του επίπλου που παρέχει όχι μόνο ανάπαυση αλλά γίνεται και το «όχημα» για τον έβδομο ουρανό!

Διαβάστε ακόμη

Feng Shui: Πού μπαίνει ο καθρέφτης στο σπίτι μας;