Το πέταγμα των σκουπιδιών έγινε τέχνη

Το πέταγμα των σκουπιδιών έγινε τέχνη

Ένας νέος τρόπος αποθήκευσης των σκουπιδιών λειτουργεί ταυτόχρονα και ως εικαστική παρέμβαση στον χώρο του σπιτιού.

Συνήθως τα βάζουμε σε κάδους στην κουζίνα, σε ντουλάπια κάτω από τον νεροχύτη ή ακόμα και σε σακούλες του σούπερ μάρκετ που κρέμονται από πόμολα ντουλαπιών. Όχι ακριβώς η δημιουργικότητα στο μεγαλείο της, ειδικά αν σκεφτεί κανείς πως η «αγία τριάδα» του σύγχρονου τρόπου ζωής είναι οι λέξεις «Μείωση, Επαναχρησιμοποίηση, Ανακύκλωση».

Πάνω σε αυτή τη λογική λοιπόν, βασίστηκε ο σχεδιασμός των νέων σακουλών για σκουπίδια, με την ονομασία «Wastethetics Bin Bags». Το Wastethetics αποτελεί ένα λογοπαίγνιο μεταξύ των λέξεων waste (σκουπίδια) και aesthetics (αισθητική), και πρόκειται ακριβώς για αυτό, ένα αντικείμενο που συνδυάζει την «άχαρη» χρήση που έχουν οι σακούλες σκουπιδιών, με την ξεχωριστή παρουσία ενός έργου τέχνης.

Οι σακούλες αυτές είναι φτιαγμένες από ελαστικό υλικό που δεν σπάει, στο χρώμα του μαργαριταριού, και κρέμονται σε επιφάνειες τοίχων ή ντουλαπιών. 'Οσο τις γεμίζετε με σκουπίδια το σχήμα τους αλλάζει, μετατρέποντάς τες έτσι, αυτόματα, σε αφηρημένα έργα τέχνης που, ειλικρινά, δεν έχουν να ζηλέψουν σε τίποτα αυτά που βλέπουμε συνήθως σε πρωτοποριακές εκθέσεις –και δεν πολυκαταλαβαίνουμε.

Χρησιμοποιώντας τες εκπληρώνετε και τους τρεις σκοπούς της «αγίας τριάδας» που αναφέραμε πριν. Μειώνετε τον ρυθμό με τον οποίο καταναλώνετε σκουπίδια, μιας και βλέποντας μπροστά στα μάτια σας τον όγκο που μαζεύεται κάθε φορά, γίνεστε πιο συνειδητοποιημένοι πάνω στο τι καταχρήσεις κάνετε στη καθημερινότητά σας, επαναχρησιμοποιείτε τις σακούλες μιας και δεν χαλάνε ποτέ, και ανακυκλώνετε σε χρήση, αφού η διπλή φύση της σακούλας την κάνει παράλληλα και διακοσμητικό στοιχείο.

Μάθετε περισσότερα για τις Wastethetics Bin Bags, εδώ: lauralynnjansen.com