Κάτασπρο χαμόγελο & υγιή δόντια με αλόη και βαλσαμέλαιο: Κάντε την απλή συνταγή στο σπίτι

Κάτασπρο χαμόγελο & υγιή δόντια με αλόη και βαλσαμέλαιο: Κάντε την απλή συνταγή στο σπίτι

Μέσα σε λίγες ημέρες θα δείτε διαφορά!

Είναι σίγουρο πως γνωρίζετε για τις καταπραϋντικές ιδιότητες της αλόης στο δέρμα. Η αλόη, όμως, δεν έχει μονάχα αυτή τη χρήση. Πρόκειται για ένα ανεκτίμητο στοιχείο της φύσης για τον άνθρωπο με πολλαπλές ιδιότητες. Περιέχει φυσικές ανθρακινόνες, αντιφλεγμονώδεις ουσίες που καταπολεμούν τα παθογόνα μικρόβια του στόματος. Είναι λιγότερο σκληρό για τα δόντια, καθώς δεν περιέχει τα λειαντικά στοιχεία που συναντάμε συνήθως στις οδοντόπαστες του σούπερ μάρκετ για αυτό και είναι η πλέον κατάλληλη επιλογή για τα άτομα με ευαίσθητα δόντια ή ούλα. Ουσιαστικά η δράση της αλόης στα δόντια είναι ανάλογη με εκείνη που έχει και στην επιδερμίδα. Καθαρίζει και καταπραΰνει δόντια και τα ούλα ενώ καταπολεμά και την τερηδόνα.


Πώς θα αποκτήσετε λαμπερό χαμόγελο
Κόβετε ένα κομμάτι φύλλου αλόης και το τρίβετε στα δόντια σας ώστε να αφαιρεθεί από το περίβλημα της. Κρατώντας την αλόη στο στόμα σας, βουρτσίζετε τα δόντια σας κανονικά με την οδοντόκρεμα σας. Ακολουθήστε την διαδικασία που ακολουθείτε ωε συνήθως για το πλύσιμο των δοντιών σας. Σταδιακά τα δόντια σας θα γίνουν κατάλευκα ενώ το ωραίο αποτέλεσμα της εξαιρετικής λεύκανσης που θα προκύψει, θα φανεί από την πρώτη φορά. Προσοχή! Μην τρίβετε τα δόντια σας μόνο με την αλόη αλλά πάντα σε συνδυασμό με την οδοντόκρεμα σας! Εάν έχετε περιοδοντίτιδα τότε εκτός από λεύκανση, ενισχύετε και την γενικότερη υγεία των δοντιών σας. Η αλόη καταπολεμά την περιοδοντίτιδα και οπωσδήποτε εκτός από την επιτυχημένη λεύκανση που προσφέρει, ενισχύει την αντίσταση των ούλων σας στις πληγές.


Μετά το πλύσιμο των δοντιών σας, θα πάρετε μερικές σταγόνες βαλσαμέλαιο και θα το απλώσετε στα ούλα σας, σε όλα τα δόντια με τη σειρά. Μην παραλείψετε κανένα ούλο. Το βαλσαμέλαιο ή σπαθόλαδο, είναι ένα εκπληκτικό φάρμακο για το σταμάτημα των πληγών της στοματικής κοιλότητας και των ούλων. Ολοκληρώστε την διαδικασία απλώνοντας το και στη γλώσσα. Θα επαναλαμβάνετε πρωί και βράδυ.

Διαβάστε ακόμη:

Αυχενική σπονδύλωση: Δείτε ποια είναι τα συμπτώματα και πότε πρέπει να πάτε στο γιατρό

«Τρως» τα νύχια σου; 4 απλά tips για να κόψεις την κακή αυτή συνήθεια

Άσχημη αναπνοή; Νικήστε την μια και καλή με αυτά τα 10 απλά tips!