Πεντακάθαρος και αστραφτερός φούρνος μικροκυμάτων με 2 απλούς τρόπους!

Σου προτείνουμε δύο φυσικές συνταγές για να τον καθαρίσεις στο «πι και φι»

Μέσα στο φούρνο μικροκυμάτων ζεσταίνουμε σε καθημερινή βάση κάθε πιθανό φαγητό. Παρόλο που φροντίζουμε να σκεπάζουμε το πιάτο μας με το ειδικό προστατευτικό, τα τοιχώματα της ηλεκτρικής συσκευής ως δια μαγείας αργά ή γρήγορα γεμίζουν λίπη και βρωμιά. Το συχνό καθάρισμα, λοιπόν, είναι απαραίτητο!

 

Αν δε θέλεις να ξοδέψεις χρήματα για να προμηθευτείς κάποιο ειδικό καθαριστικό, τότε πολύ απλά δοκίμασε μία από τις παρακάτω φυσικές συνταγές που σου προτείνουμε:

 

1η συνταγή


Γέμισε ένα μπολ με νερό και ρίξε μέσα σε αυτό το χυμό από δύο λεμόνια (μπορείς να αφήσεις μέσα και τις φλούδες). Θέσε το φούρνο σε λειτουργία σε υψηλή θερμοκρασία για περίπου τρία λεπτά και άφησε τους... υδρατμούς και το κιτρικό οξύ των λεμονιών να κάνουν τη δουλειά τους. Στη συνέχεια βγάλε το μπολ και σκούπισε τα τοιχώματα του φούρνου με ένα πανάκι ή με ρολό κουζίνας.

 

woman cleaning a microwave 209c4

 

2η συνταγή


Ρίξε σε ένα μπολ ένα φλιτζάνι νερό και δύο φλιτζάνια λευκό ξίδι. Ακολούθησε την ίδια διαδικασία με παραπάνω, απλώς στο τέλος βούτηξε ένα σφουγγαράκι μέσα στο διάλυμα με το ξίδι και πέρνα με αυτό όλο τον φούρνο.

 

• Αφού τελειώσεις με την καθαριότητά του, μην ξεχάσεις να αφήσεις ανοιχτό το πορτάκι του για να στεγνώσει καλά ο φούρνος καθώς και να αεριστεί επαρκώς το εσωτερικό του!

 

Διάβασε και αυτό: Ιδού πώς θα καθαρίσεις την τοστιέρα σου μέσα σε λίγα λεπτά!

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ