4 κλασικοί γιορτινοί λεκέδες και πώς να τους αντιμετωπίσεις!

Ερμιόνη Σαρρή
4 κλασικοί γιορτινοί λεκέδες και πώς να τους αντιμετωπίσεις!

Μην χάνεις το κέφι σου, όλα διορθώνονται!

Οι γιορτινές μέρες είναι ήδη εδώ και το πιο πιθανό είναι πως τα προηγούμενα και τα επόμενα βράδια θα σε βρουν σε ένα τραπέζι με φαγητά ή σε κάποιο πάρτι. Επομένως, τι πιο σύνηθες, αλλά και ταυτόχρονα πιο εκνευριστικό, από το να λερώνεις τα αγαπημένα σου ρούχα με διάφορους λεκέδες. Ωστόσο, λύσεις υπάρχουν και δε χρειάζεται να χάνεις το κέφι σου μέρες που είναι. Το κακό μπορεί να συνέβη (ή να συμβεί εντός ολίγου) οπότε πρέπει να γνωρίζεις.

8113ec0b5c80de0316cbf2cc6128a559

1.Σοκολάτα

Γιορτές χωρίς γλυκά δεν υπάρχουν, και φυσικά ανάμεσα στους αμέτρητους πειρασμούς που θα γευτείς , θα είναι και οι... σοκολατένιοι. Αν λοιπόν, λερώσεις το καλό σου φόρεμα με σοκολάτα, μην ανησυχείς, υπάρχει λύση. Βάλε σε μια πλαστική σακούλα το λερωμένο ρούχο, τοποθέτησέ το στην κατάψυξη και άφησέ το εκεί για λίγη ώρα. Έπειτα, βούρτσισε το σημείο όπου υπάρχει ο λεκές και πλύνε το ρούχο.

2.Κερί

Αναπόσπαστο μέρος της χριστουγεννιάτικης διακόσμησης ενός σπιτιού είναι τα πολλά κεριά, που προσδίδουν από μόνα τους ένα πιο γιορτινό και επίσημο ύφος. Επομένως, δεν είναι και πολύ δύσκολο να καταλήξεις να λερωθείς με λιωμένο κερί κατά τη διάρκεια μιας γιορτινής βραδιάς. Σε μια τέτοια περίπτωση, απλά αφαίρεσε όσο μπορείς και στη συνέχεια τοποθέτησε και από τις δύο πλευρές του υφάσματος ένα απορροφητικό χαρτί και σιδέρωσε μέχρι να λιώσει το κερί που έχει απομείνει.

3.Κραγιόν

Ακόμα κι αν κατά τη διάρκεια του υπόλοιπου έτους δεν συνηθίζεις να φοράς το κόκκινο κραγιόν σου, οι γιορτινές αυτές μέρες το επιβάλλουν και σίγουρα δεν θα μπορέσεις να το αποφύγεις. Αν λοιπόν, τυχόν λεκιάσεις κάποια μπλούζα σου με κραγιόν, απλά ψέκασε το σημείο με λακ και άφησέ την για δέκα λεπτά να δράσει. Έπειτα, καθάρισε με ένα σφουγγάρι και πλύνε το ρούχο σύμφωνα με τις οδηγίες του.

4.Κόκκινο κρασί

Λίγο το πνεύμα των γιορτών, λίγο οι κοινωνικές υποχρεώσεις και το μόνο βέβαιο είναι πως κατά τη διάρκεια των χριστουγεννιάτικων διακοπών σου θα πιείς και ένα ποτηράκι παραπάνω. Απλά μην το παρακάνεις. Και ως συνήθως, το ποτό που συνοδεύει κάθε γιορτινό τραπέζι που σέβεται τον εαυτό του δεν είναι άλλο από το κόκκινο κρασί. Αν λερώσεις τα ρούχα σου με αυτό δεν είναι και τόσο καταστροφικά τα πράγματα, καθώς υπάρχει λύση. Ρίξε στο σημείο λίγο ανθρακούχο νερό και ταμπόναρε την περιοχή. Στη συνέχεια άπλωσε μαγειρική σόδα, που θα απορροφήσει το λεκέ, και αφού την αφαιρέσεις, έπειτα από λίγη ώρα, πλύνε το ρούχο σου κανονικά.