Καφές, λάδι, κρασί! Πως θα ξεφορτωθείς 3 δύσκολους λεκέδες από το χαλί σου

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Καφές, λάδι, κρασί! Πως θα ξεφορτωθείς 3 δύσκολους λεκέδες από το χαλί σου

Ο εφιάλτης κάθε χειμώνα

Η εποχή αυτή του χρόνου που οι περισσότεροι έχουμε ήδη στρώσει τα χαλιά μας έχει φτάσει -βλέπεις έχει αρχίσει και κάνει αρκετό κρύο πια- και όπως κάθε φορά προσέχουμε όσο περισσότερο γίνεται για να μην τα λερώσουμε. Ειδικά αυτά που είναι στους χώρους που χρησιμοποιούνται συνέχεια, όπως η κουζίνα, το καθιστικό κοκ.

Καθόμαστε σε αυτά, περπατάμε, τρώμε, πολλά πράγματα πέφτουν επάνω με αποτέλεσμα να δημιουργούνται έντονοι και επίμονοι λεκέδες, που πολύ δύσκολα καθαρίζονται. Το πιο δύσκολο βέβαια απ’ όλα είναι όταν σου πέφτει καφές, λάδι ή κρασί. Παραδεχόμαστε πως είναι τρεις πολύ δύσκολοι λεκέδες και γι’ αυτό παθαίνουμε ένα αμόκ κάθε φορά που συμβαίνει αυτό.

Υπάρχει όμως τρόπος να ξεφορτωθείς αυτούς τους 3 λεκέδες με πράγματα και υλικά που έχεις σπίτι σου και σίγουρα δεν είχε πάει το μυαλό σου πως μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις.

040094674d504f12b6796ad14893dd6d

Λεκές από καφέ: Εάν έχεις μπύρα στο σπίτι σου, μπορείς πραγματικά να τη χρησιμοποιήσεις για να απομακρύνεις σχετικά πρόσφατους λεκέδες καφέ από τα χαλιά και τις μοκέτες σου. Απλώς σκούπισε τον λεκέ εάν είναι φρέσκος και ρίξε μπύρα πάνω του. Άφησέ το να δράσει για 30 λεπτά και σκουπίστε το χρησιμοποιώντας ένα πανάκι. Επανάλαβε τη διαδικασία μέχρι να απομακρυνθεί όλος ο λεκές.

Λεκές από κρασί: Για να αφαιρέσεις τους λεκέδες από κρασί, μάζεψε πρώτα τα υγρά χρησιμοποιώντας χαρτί υγείας και στη συνέχεια ρίξε πάνω μαγειρική σόδα. Άφησε το για 30 λεπτά και στη συνέχεια ρίξε του υγρή σόδα (ξέρεις αυτή που πίνουμε). Η κηλίδα του κρασιού θα φύγει αμέσως. Τέλος ξέπλυνε το με νερό.

Λεκές από λάδι: Για να αφαιρέσεις το βούτυρο, το λάδι και άλλους λιπαρούς λεκέδες απλώς βάλε το χαλί σου σε ζεστό νερό (αν αυτό είναι μικρότερο σε μέγεθος) για 30 λεπτά και καθάρισε την περιοχή με απορρυπαντικό χρησιμοποιώντας μια οδοντόβουρτσα. Αν είναι μεγάλο, ακολούθησε την ίδια διαδικασία ρίχνοντας αρχικά στον λεκέ ζεστό νερό.