Η καθαριότητα είναι μισή αρχοντιά

Η καθαριότητα είναι μισή αρχοντιά

Αλλά κάθε πότε πρέπει να μπαίνουν για πλύσιμο ώστε και να υπακούσεις στο ρητό αλλά και να μην τα καταστρέψεις πριν την ώρα τους;

Σουτιέν
Μετά από 3-4 φορές που το φορέσατε. Τα σουτιέν δεν έρχονται σε άμεση επαφή με τις μασχάλες οπότε είναι από τα ρούχα που αντέχουν να ξαναφορεθούν διατηρώντας την φρεσκάδα τους. Χρειάζονται, βέβαια, ένα 24ωρο διάλειμμα για να επανέλθει το ελαστικό τους. Όταν τα πλένετε χρησιμοποιήστε ένα απορρυπαντικό -και ένα πρόγραμμα πλυντηρίου για ευαίσθητα ρούχα και, αν έχετε χρόνο, προτιμήστε το πλύσιμο στο χέρι.

Τζιν
Το ντένιμ καμουφλάρει τέλεια τη βρωμιά και αυτό είναι πολύ καλό γιατί το συχνό πλύσιμο ξεβάφει το χρώμα του. Παρ' όλα αυτά χρειάζονται πλύσιμο μετά από 4-5 φορές γιατί το ότι δε φαίνεται η βρωμιά δε σημαίνει πως δεν υπάρχει κιόλας. Για να διατηρήσετε το χρώμα όσο το δυνατόν περισσότερο αναποδογυρίστε τα το μέσα έξω και πλυνετε με κρύο νερό, σε πρόγραμμα χωρίς στέγνωμα.

Υφασμάτινα παντελόνια
Κατά πάσα πιθανότητα τα φοράτε σε χώρο όπου δεν επιτρέπεται το κάπνισμα, όπως το γραφείο σας, και έτσι δεν μαζεύουν μυρωδιές και μπορούν, άνετα, να φορεθούν 4-5 φορές. Αν μιλάμε, όμως, για κοστούμι φροντίστε να τα πλύνετε και τα δύο κομμάτια ταυτόχρονα -ή να τα πάτε στο καθαριστήριο για στεγνό καθάρισμα- ώστε να παραμείνουν στο ίδιο χρώμα.

Σακάκια
Τα σακάκια, λόγω του ότι δεν έρχονται σε άμεση επαφή με το δέρμα μας αφού δε φοριούνται κατάσαρκα, αντέχουν παραπάνω χρήση. Βέβαια «λερώνονται» από τους εξωτερικούς παράγοντες οπότε καλό είναι μετά από 6-7 φορές να παίρνουν τη θέση τους στον κάδο του πλυντηρίου ή στο καθαριστήριο. Μέχρι τότε να θυμάστε να τα αερίζετε και να τσεκάρετε τις περιοχές που λερώνονται (μανσέτες, κολάρο) για να προγραμματίσετε την καθαριότητά τους.

Πιτζάμες
Βρώμικες πιτζάμες σε καθαρά σεντόνια γίνεται; Δε γίνεται! Αλλά πώς λερώνονται τα σεντόνια; Από τις πιτζάμες σας, εκτός των άλλων. Τι σημαίνει αυτό; Πως πρέπει να αλλάζετε πιτζάμες δύο φορές συχνότερα από όσο αλλάζετε σεντόνια. Δηλαδή, μετά από 3-4 μέρες. Διότι εκτός του ότι τις φοράτε και όταν κάθεστε στον καναπέ (στον οποίο κάθεστε και με τα κανονικά σας, πολύ πιο βρώμικα, ρούχα) ιδρώνετε ιδιαίτερα πολύ στον ύπνο σας είτε το καταλαβαίνετε είτε όχι και, επίσης, χιλιάδες κύτταρα του δέρματός σας πεθαίνουν πάνω τους κάθε λεπτό. Αν, όμως, κάνετε ντους προτού φορέσετε τις πιτζάμες σας και ξαπλώσετε μπορείτε να τις φορέσετε 1-2 φορές παραπάνω.

Φούστες
Το πιθανότερο είναι πως δεν επιδίδεστε σε βαριές εργασίες όταν φοράτε φούστα οπότε μπορείτε να τις φορέσετε και να τις ξαναφορέσετε αρκετές φορές. Ένας τρόπος να φρεσκάρετε τις φούστες σας, πάντως, είναι να τις σιδερώσετε ακόμα και όταν είναι στεγνές.

Μπλούζες
Καλό είναι να πλένετε μπλούζες, t-shirts και φορέματα -ό,τι φοριέται κατάσαρκα- κάθε φορά που τα φοράτε. Η συμβουλή μας είναι να μην το παρακάνετε με τα αποσμητικά ώστε να μην καταστρέφεται το ύφασμα και να μην ξεθωριάζει.

Μαγιό
Δεν θέλει και ερώτημα αλλά τα συμπεριλαμβάνουμε στη λίστα μας για να είναι πλήρης. Τα μαγιό πρέπει να πλένονται κάθε μα κάθε φορά που τα φοράμε. Το αλάτι και το χλώριο τα φθείρουν ιδιαίτερα, τόσο τα ελαστικά όσο και το χρώμα τους, οπότε καλό είναι να χρησιμοποιούμε ένα απαλό απορρυπαντικό ή σαπούνι για πλύσιμο στο χέρι κάθε φορά που τα πλένουμε, μετά τη χρήση.