Έριξες πολύ αλάτι στο φαγητό σου; Να πώς θα το «σώσεις»

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Έριξες πολύ αλάτι στο φαγητό σου; Να πώς θα το «σώσεις»

Όλα διορθώνονται.

Μπορεί η μαγειρική να είναι το δυνατό σου σημείο και να μαγειρεύεις πραγματικά νόστιμα φαγητά, όμως συμβαίνει καμιά φορά να γίνονται λάθη. Μπορεί για παράδειγμα να τύχει να σου πέσει πάρα πολύ αλάτι, τη στιγμή που ρίχνεις τα μπαχαρικά στην κατσαρόλα (ή στο ταψί σου). Φυσικά και δεν λέμε ότι το έκανες επίτηδες, σε όλους μπορεί να συμβεί.

Μην πανικοβάλλεσαι όμως, γιατί μπορεί να διορθωθεί και να μην καταλάβει και κανείς τίποτα απολύτως. Σου έχουμε παρακάτω 3 τρόπους που θα σε βοηθήσουν.

Ρίξε νερό
Σώσε τις υπερβολικά αλμυρές σούπες και σάλτσες προσθέτοντας λίγο νερό. Ξεκίνα με μια μικρή ποσότητα και δοκίμασε τα αποτελέσματα. Πρόσθεσε όσο περισσότερο χρειάζεται μέχρι να έχεις τη σωστή γεύση. Εάν πάλι σου έπεσε πολύ αλάτι στο κρέας, τότε ξέπλυνε το κάτω από τη βρύση, σκούπισε το με χαρτί κουζίνας και ξεκίνα και πάλι το μαγείρεμα.

Πρόσθεσε κάτι οξύ
Χρησιμοποίησε ένα όξινο συστατικό, όπως το λευκό ξύδι ή ο χυμός λεμονιού, για να μειώσεις την αλμυρότητα στις σούπες και τις σάλτσες. Μια ελάχιστη ποσότητα είναι αρκετή για να αντισταθμίσεις την αλμυρότητα.

Ρίξε κάτι στέρεο μέσα
Ρίξε μέσα στην κατσαρόλα σου επιπλέον λαχανικά, χυλοπίτες, ρύζι ή άλλους κόκκους για να σώσεις μια συνταγή. Θα έχεις επιπλέον φαγητό, αλλά δεν πειράζει γιατί αν μένεις μόνη σου θα σου φανεί ιδιαίτερα χρήσιμο.