Κάθε πότε πρέπει να καθαρίζεις το ψυγείο για να διατηρείται καθαρό

Πατούλια Κατερίνα
Κάθε πότε πρέπει να καθαρίζεις το ψυγείο για να διατηρείται καθαρό

Η απάντηση θα σε ξαφνιάσει

Το ψυγείο σου: Όσον αφορά την καθαριότητά του, είναι κάτι που φοβάσαι ή που μάλλον αποφεύγεις να κάνεις, δουλειά που προτιμάς να αφήνεις την μαμά σου να κάνει, ακόμα κι αν είσαι η ίδια μαμά.

Αυτή τη φορά, δεν θα σου πούμε πώς να καθαρίσεις το ψυγείο. Αυτή τη φορά, θα σου πούμε πόσο συχνά πρέπει να καθαρίζεις το ψυγείο. Και η απάντηση μάλλον θα σε ικανοποιήσει.

Βλέπεις οι ειδικοί επί του νοικοκυριού μας βεβαιώνουν πως ο καθαρισμός του ψυγείου αρκεί να γίνεται κάθε τρεις με τέσσερις μήνες με μία βασική προϋπόθεση.

Πρέπει να καθαρίζεις καθημερινά τους τυχόν λεκέδες, με ένα πανί ποτισμένο με αντιβακτηριακό σπρέι το οποίο είναι ασφαλές για τα τρόφιμα.
Επίσης, μια φορά την εβδομάδα, φρόντισε να καθαρίζεις ψίχουλά, αποφάγια και υγρά που μπορεί να έχουν πέσει ειδικά αν άφησες κάποιο ωμό κρέας μέσα στο ψυγείο.

Για να μπορείς να καθαρίζεις συνολικά το ψυγείο 3 έως 4 φορές το χρόνο, είναι σημαντικό επίσης, σε εβδομαδιαία βάση να πετάς τάπερ με παλιό φαγητό, φρούτα ή λαχανικά που έχουν χαλάσει και κονσέρβες ή συσκευασίες που έχουν παρέλθει την ημερομηνία λήξης.
Τέλος, σημαντικό για το αν χρειάζεται να καθαρίσεις το ψυγείο, είναι η οσμή που βγαίνει από αυτό. Αν είναι άσχημη, είναι ώρα να βγάλεις όλα τα περιεχόμενά του και να το περιποιηθείς.

Διάβασε κι αυτό: Με αυτό το κόλπο δε μουχλιάζουν τα φρούτα και τα λαχανικά στο ψυγείο