Πώς θα φτιάξεις τέλειες ψητές πατάτες στο φούρνο με ένα μυστικό υλικό

6 SHARES

Οι πιο τέλειες φουρνιστές πατάτες γίνονται έτσι

Αχ αυτές οι πατάτες φούρνου! Όταν τις τρως έξω είναι λαχταριστές, μαστιχωτές, ούτε πολύ καμένες εξωτερικά, ούτε πολύ νιανιά. Τι κάνεις λάθος; Μήπως απλά δεν βάζεις το μυστικό υλικό που πρέπει;

 

Το μεγάλο μυστικό είναι το σιμιγδάλι, τα μπαχαρικά, τα μυρωδικά και το βούτυρο που θα φτιάξουν την τέλεια κρούστα. Πρόσεξε: Το σιμιγδάλι πρέπει να είναι λεπτό. 

Θα χρειαστείς: Γύρω στο ένα κιλό πατάτες κομμένες σε μεγάλα κομμάτια και καλά πλυμένες και:

  • 3 κουταλιές σιμιγδάλι ψιλό
  • 1 κουταλιά ψιλοκομμένο φρέσκο δεντρολίβανο
  • 1 κουταλιά μπαχάρι
  • 3 κουταλιές βούτυρο
  • 3 κουταλιές λάδι

Αρχικά, πρέπει να βράσεις τις πατάτες για να γίνουν λίγο μαλακές, περίπου 8 λεπτά. Τις σουρώνεις και και τις βάζεις στο βαθύ τηγάνι μαζί με τα υπόλοιπα υλικά. Βάζεις το καπάκι και τσιγαρίζεις, μεταφέροντας στο ταψί που θα ψήσεις τις πατάτες μαζί με κρέας ή καο ορφανές για 30 λεπτά περίπου. 

COMMENTS

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ