4 τρόποι για να δροσιστείς μέσα στη ζέστη χωρίς να χαλάσεις μια περιουσία στο ηλεκτρικό ρεύμα

Πατούλια Κατερίνα
4 τρόποι για να δροσιστείς μέσα στη ζέστη χωρίς να χαλάσεις μια περιουσία στο ηλεκτρικό ρεύμα

Έχουμε τους τρόπους για να δροσιστείς με το ελάχιστο δυνατό κόστος

Οι έρευνες πιστοποιούν πως το 40% του λογαριασμού για το ηλεκτρικό ρεύμα, ξοδεύεται στην ψύξη και την θέρμανση του σπιτιού.
Και αν σκεφτούμε πως διανύουμε την πιο καυτή στιγμή του καλοκαιριού αυτού, είναι η ώρα να σκεφτούμε πώς θα δροσιστούμε δαπανώντας τα λιγότερα δυνατά χρήματα.

Βάλε ένα μπολ με παγάκια μπροστά από τον ανεμιστήρα:
Ο ανεμιστήρας με τα παγάκια θα κάνει πιο ψυχρή την ατμόσφαιρα και δεν θα χρειαστεί να κατεβάσεις περισσότερο την θερμοκρασία στο air condition.



Μπλόκαρε τις ακτίνες του ήλιου:
Οι τέντες, οι κουρτίνες, τα παντζούρια μπορούν να μειώσουν την θερμοκρασία και σε συνδυασμό με ανεμιστήρες οροφής να βοηθούν το κλιματιστικό να πιάνει ευκολότερα την επιθυμητή θερμοκρασία ψύξης.

Άνοιξε τα παράθυρα κατά τη διάρκεια της νύχτας ή πολύ νωρίς τα ξημερώματα:
Η λογική είναι να βάζεις το κλιματιστικό να δουλέψει περισσότερο την πιο ζεστή στιγμή της μέρας (το μεσημέρι δηλαδή) και όσο περνάει η ώρα, να ανεβάζεις την θερμοκρασία, να δουλεύει το κλιματιστικό λιγότερο και μέχρι αργά το βράδυ, να ανοίξεις τις πόρτες και να κλείσεις το air condition.

Γέμισε το σπίτι με φυτά:
Κάθε πηγή πράσινου μέσα στο σπίτι, είναι ο καλύτερος τρόπος να έχει αυτό περισσότερη σκιά και να πέφτει η μέση θερμοκρασία. Ακόμα και ο μισός ή ένας βαθμός Κελσίου, μπορεί να κάνει διαφορά στον λογαριασμό ηλεκτρικού ρεύματος.