Πώς θα αποθηκεύσεις κάθε φρούτο ακόμα κι αν είναι μισοφαγωμένο

Πατούλια Κατερίνα
Πώς θα αποθηκεύσεις κάθε φρούτο ακόμα κι αν είναι μισοφαγωμένο

Ο κατάλληλος τρόπος αποθήκευσης για κάθε φρούτο

Η εποχή που προσπαθείς να χάσεις τα κιλά του καλοκαιριού είναι εδώ. Η εποχή που αγαπημένα σου φρούτα είναι φρέσκα, είναι επίσης εδώ. Η φρουτοσαλάτα είναι αγαπημένο σου σνακ, οπότε είναι καλό να ξέρεις το πώς και που θα αποθηκεύσεις όλα τα αγαπημένα σου φρούτα, ακόμα κι αν τα έχεις ήδη τσιμπολογήσεις.

Μήλα: Μόλις τα αγοράσεις, αποθήκευσέ τα στο ψυγείο. Θα είναι φρέσκα για τρεις εβδομάδες σίγουρα. Αν έχεις φάει λίγο, κάλυψε το υπόλοιπο κομμάτι σε φετούλες μέσα σε πλαστική μεμβράνη για να μην μαυρίσει.



Αχλάδια: Βάλτα στο ψυγείο όσο πιο άγουρα μπορείς ενώ στο ράφι της κουζίνας θα παραμείνουν φρέσκα για πέντε μέρες μόνο. Αν έχεις φάει λίγο αχλάδι, κόψε το υπόλοιπο σε φέτες και κάλυψέ το με μεμβράνη.

Αβοκάντο: Μόλις ωριμάσουν, βάλε τα στο ψυγείο. Έτσι θα παραμείνουν φρέσκα για 3 ακόμα μέρες. Αν έχεις φάει λίγο, πέρασε με λίγο χυμό λεμονιού το υπόλοιπο, πίεσε την διάφανη μεμβράνη πάνω του και βάλτο στο ψυγείο.

Μπανάνες: Μπορούν να παραμείνουν φρέσκιες στον πάγκο της κουζίνας για πέντε μέρες τουλάχιστον. Αν έχεις φάει μισή μπανάνα, κράτησε την υπόλοιπη μέσα στην φλούδα, τύλιξέ την με μεμβράνη και αποθήκευσέ την στο ψυγείο. Για να παραμείνουν φρέσκιες περισσότερο ειδικά οι βιολογικές μπανάνες, τύλιξε το κοτσάνι με πλαστική μεμβράνη.

Δες παρακάτω τις οδηγίες για τα ακτινίδια και τα πορτοκάλια και τα σταφύλια