Μυρίζουν οι πετσέτες σου ενώ τις έχεις πλύνει; Δες τι μπορείς να κάνεις

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Μυρίζουν οι πετσέτες σου ενώ τις έχεις πλύνει; Δες τι μπορείς να κάνεις

Δεν έχουμε χειρότερο από αυτό

Πόσες φορές έχεις παρατηρήσει όταν μαζεύεις τα ρούχα σου απέξω, πως οι πετσέτες σου παρά το γεγονός πως έχουν πλυθεί, μυρίζουν άσχημα σε σημείο που σε τρελαίνει; Και αναρωτιέσαι συνεχώς τι στο καλό μπορεί να συμβαίνει και μία καθαρή πετσέτα μυρίζει σαν να την έβγαλες μόλις από το καλάθι των απλύτων.

Στο σημείο αυτό να σου πούμε πως μπορεί να φταίνε δύο πράγματα, είτε το πλυντήριό σου το έχεις πολλά χρόνια κι έχει πλέον χαλάσει, είτε πρέπει να αλλάξεις τις πετσέτες σου. Αρχικά ας ξεκινήσουμε με κάποια πολύ βασικά θέματα. Καλό θα ήταν να μην πλένεις τις πετσέτες σου με πολύ βρώμικά ρούχα μαζί, όπως κάλτσες ή άλλα αθλητικά ρούχα τα οποία θα αφήσουν το στίγμα τους μέσα στο πλυντήριο. Οι πετσέτες είναι πολύ απορροφητικές και αυτό δεν θα είναι και η πιο έξυπνη κίνηση. Καλύτερα να τις βάζεις σε μία πλύση μόνες τους.

Όταν τις απλώνεις, καλό θα ήταν να τις αφήνεις να στεγνώσουν εντελώς πριν τις μαζέψεις, καθώς αν είναι νωπές, θα κρατήσουν την υγρασία και όταν τις χρησιμοποιείς, το μόνο που δεν θα μυρίζουν είναι καθαριότητα.

Σημαντικό είναι επίσης το πρόγραμμα που τις πλένεις. Αν τις βάζεις στο γρήγορο, το οποίο χρησιμοποιεί νερό μέχρι 30 βαθμούς που δεν το λες και ζεστό, τα μικρόβια δεν σκοτώνονται και φυσικά δεν καθαρίζουν.

Τέλος μην ξεχνάς να τις αλλάζεις. Οι πετσέτες σου όπως και πολλά άλλα πράγματα μέσα στο σπίτι σου, χρειάζονται αντικατάσταση από ένα χρονικό διάστημα και μετά. Όσο πιο συχνά πλένεις και χρησιμοποιείς τις πετσέτες του, τόσο πιο πολύ φθείρονται. Θυμήσου να τις αλλάζεις κάθε δύο χρόνια.