Εσύ ξέρεις πραγματικά τι σημαίνουν τα σύμβολα στις ετικέτες των ρούχων σου;

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Εσύ ξέρεις πραγματικά τι σημαίνουν τα σύμβολα στις ετικέτες των ρούχων σου;

Μάλλον ήρθε η ώρα να μάθεις

Μπορεί να μην είσαι φαν στις δουλειές του σπιτιού, όμως ένα πλυντήριο ξέρεις σίγουρα να βάλεις. Αν μάλιστα μένεις μόνη σου δεν έχεις και άλλη επιλογή, από το να μάθεις να το κάνεις. Βέβαια υπάρχουν και αυτές οι φορές που θέλεις να πλύνεις τα ρούχα σου, όμως δεν τα βάζεις στο πλυντήριο, γιατί δεν μπορείς να αποκρυπτογραφήσεις το ταμπελάκι που έχει και δεν ξέρεις πως και που να το πλύνεις.

Δεν υπάρχει όμως λόγος να αγχώνεσαι, γιατί εμείς εδώ θα σε βοηθήσουμε να ανακαλύψεις τη σημασία τους και να μην ξαναπλύνεις στο χέρι όταν δεν χρειάζεται, και όταν μπορείς να το βάλεις στο πλυντήριο.

Κάθε ρούχο χρειάζεται διαφορετικό πλύσιμο και γι’ αυτό έχει και ταμπελάκι με τα χαρακτηριστικά του και με το πώς πρέπει να πλένεται. Δεν έχουν όλα τα ρούχα τα ίδια σύμβολα, γι’ αυτό θα δεις στη gallery που ακολουθεί διαφορετικές ερμηνείες και φωτογραφίες για την «αποκρυπτογράφηση» τους.

symvola

1. To σύμβολο αυτό αναφέρεται στα μάλλινα ρούχα και σημαίνει πως δεν πρέπει να τα βάζεις στο στεγνωτήριο. Το στύψιμό τους πρέπει να γίνεται με κρύο νερό για να μην μαζέψουν.

2. Αν το ρούχο σου είναι χρωματιστό και έχει αυτό το σύμβολο πάνω του, σημαίνει πως δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να το πλύνεις με χλωρίνη.

3-6. Ένας κύκλος με ένα γράμμα στο εσωτερικό του είναι ο τύπος του διαλύτη που θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις για τα ρούχα σου αν έχετε στεγνωτήριο. Το ίδιο ακριβώς ισχύει για το 4, το 5 και το 6.

7. Αυτό το σύμβολο που θυμίζει φάκελο σημαίνει πως θα πρέπει να κρεμάσεις στην απλώστρα τα συγκεκριμένα ρούχα μετά το στύψιμο.

8-13. Αυτά τα σύμβολα έχουν όλα να κάνουν με το στεγνωτήριο. Πιο συγκεκριμένα το 8 που δεν έχει καμία τελεία στο εσωτερικό του σημαίνει πως μπορείς να βάλεις το ρούχο σου στο στεγνωτήριο, αλλά να μην το αφήσεις να στεγνώσει τελείως. Το 9 σημαίνει πως απαγορεύεται το στέγνωμα στο στεγνωτήριο και το 10 πως θα πρέπει να απλώσεις το ρούχο οριζόντια για να στεγνώσει. Το 11 σημαίνει πως πρέπει να ρυθμίσετε το στεγνωτήριο στην πιο χαμηλή ένταση, το 12 στη μεσαία ένταση και το 13 στην μεγάλη ένταση.

Δες τα υπόλοιπα στη gallery που ακολουθεί.