Υπάρχουν πέντε τρόποι για να καθαρίσεις τις σχάρες, την γκριλιέρα και την ψηστιέρα σου σήμερα

Πατούλια Κατερίνα
Υπάρχουν πέντε τρόποι για να καθαρίσεις τις σχάρες, την γκριλιέρα και την ψηστιέρα σου σήμερα

Για εσένα που ετοιμάζεσαι να ψήσεις σήμερα! 

Έφτασε η μέρα που τόσο περίμενες. Ετοιμάζεσαι να ψήσεις το αγαπημένο σου κρέας στην αγαπημένη σου σκάρα, γκριλιέρα ή ψησταριά.

Αλλά! Προτού ξεκινήσεις να ψήνεις, βάλε σε εφαρμογή το σχέδιο καθαρισμού (Οι ίδιες συμβουλές ισχύουν και στην περίπτωση που θες να καθαρίσεις τα σκεύη πάνω στα οποία έψησες σήμερα). Αρχικά να σου πούμε πως πριν βάλεις το κρέας πάνω στην ψησταριά, σιγουρέψου πως έχει κάψει για τουλάχιστον 15 λεπτά για να μην έχει μείνει ίχνος των καθαριστικών που θα χρησιμοποιήσουμε.



Το κρεμμύδι: Όσο είναι ζεστή η σχάρα ή η ψηστιέρα, κόβεις ένα κρεμμύδι στη μέση, το καρφώνεις σε ένα πιρούνι και καθαρίζεις με αυτό.

Σπρέι λευκού ξιδιού:

Ανακατεύεις 500 ml λευκού ξιδιού με ίση ποσότητα χλιαρού νερού, ψεκάζεις στις σχάρες και αφήνεις για δέκα λεπτά. Αδειάζεις το μείγμα και γεμίζεις με 500 ml μόνο με ξύδι, ψεκάζεις και τρίβεις.



Πάστα μαγειρικής σόδας: Φτιάχνεις μια πάστα με σόδα και χλιαρό νερό. Απλώνεις στις σχάρες, αφήνεις να δράσει 10 λεπτά και τρίβεις με σφουγγάρι.

Μπύρα:

Ρίχνεις μισό μπουκάλι μπύρας πάνω στη ζεστή ακόμα σχάρα και τρίβεις με κομμάτι εφημερίδας.