Πώς ένα καθαρό ρούχο μπορεί να κάνει τη διαφορά για έναν συνάνθρωπό σου #SkipTousDiaxorismous

Πώς ένα καθαρό ρούχο μπορεί να κάνει τη διαφορά για έναν συνάνθρωπό σου #SkipTousDiaxorismous

Τους τελευταίους δύο μήνες η καθημερινότητά μας άλλαξε πολύ. Το ίδιο και οι ανάγκες μας. Με τη στήριξη των αγαπημένων μας προσώπων όμως, ακόμη και εκείνων οι οποίοι ήταν μακριά μας αυτή την περίοδο, καταφέραμε να προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα και μάθαμε να ζούμε αλλιώς.

Η αλήθεια είναι, ωστόσο, πως δεν έχουν όλοι οι συνάνθρωποί μας τη δυνατότητα να εργάζονται από το σπίτι και να παραμένουν ασφαλείς εντός αυτό τον καιρό. Στην πραγματικότητα, πολλοί δεν έχουν ούτε το απαραίτητο εισόδημα για να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες ή δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν μόνοι τους στα νέα δεδομένα, ενώ ακόμη περισσότεροι δεν διαθέτουν το δικό τους προσωπικό «καταφύγιο».

Αυτούς ακριβώς τους ανθρώπους πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας αυτές τις ημέρες.

Διότι όλα όσα εμείς θεωρούμε δεδομένα, όπως για παράδειγμα το να έχουμε κάθε ημέρα καθαρά ρούχα, για κάποιους άλλους αποτελούν «πολυτέλειες». Αν υπάρχει, λοιπόν, ένα «μάθημα» που μπορούμε να πάρουμε από αυτή την κρίση που βιώνουμε, είναι πως ήρθε η ώρα να κάνουμε επιτέλους #SkipTousDiaxorismous!

Όλοι είμαστε ίδιοι και όλοι βιώνουμε μαζί τη δύσκολη αυτή περίοδο. Πρέπει, λοιπόν, να μπορούμε όλοι να έχουμε πρόσβαση στα απαραίτητα αγαθά και να έχουμε τη δυνατότητα να παραμένουμε ασφαλείς και να απολαμβάνουμε τα ίδια δικαιώματα.

Οι άνθρωποι που εργάζονται για να κάνουν skip τους διαχωρισμούς

Τα καλά νέα, είναι πως υπάρχουν άνθρωποι που εργάζονται ακριβώς για αυτόν τον σκοπό. Δηλαδή, για να κάνουν skip τους διαχωρισμούς και να βελτιώσουν, όσο μπορούν, την καθημερινότητά των συνανθρώπων μας που είναι περισσότερο ευπαθείς, όπως οι άστεγοι και τα άτομα της τρίτης ηλικίας!

Αλήθεια, μπορούσες ποτέ να φανταστείς πως εκεί έξω υπάρχουν συνάνθρωποί σου οι οποίοι δεν μπορούν να φορούν κάθε ημέρα καθαρά ρούχα, όπως εσύ; Σκέψου απλώς πόσο μεγάλη και επιτακτική είναι η ανάγκη για καθαρά ρούχα κατά τη διάρκεια της περιόδου που διανύουμε λόγω της πανδημίας και θα καταλάβεις τη σημασία και την αξία ενός καθαρού ρούχου!

Για αυτούς τους ανθρώπους, λοιπόν, το Κοινωνικό Πλυντήριο Skip, όπως εδώ και τέσσερα χρόνια, έτσι και τώρα, έκανε και πάλι #SkipTousDiaxorismous, συνεχίζοντας την κοινωφελή του δράση, κατά τη διάρκεια της κρίσιμης αυτής περιόδου για τη δημόσια υγεία.

ph123

Πιο αναλυτικά, από την πρώτη κιόλας στιγμή, ανταποκρίθηκε στην πρωτοβουλία του Δήμου Αθηναίων για τη δημιουργία νέων δομών αστέγων, δωρίζοντας στεγνωτήρια για να διευκολύνει τη γρήγορη διεκπεραίωση των πλύσεων. Παράλληλα, προσέφερε μεγάλη ποσότητα απορρυπαντικών για την κάλυψη αναγκών στο Γενικό Νοσοκομείο Καστοριάς, για τους ηλικιωμένους συμπολίτες μας οι οποίοι κατοικούν στο Γηροκομείο Αθηνών και Καστοριάς ενώ μέχρι στιγμής μάλιστα, συνεχίζεται απρόσκοπτα η λειτουργία της σταθερής δομής που δημιουργήθηκε το 2016 με τη βοήθεια του Skip, στον Κόμβο Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων.

Αξίζει απλώς να αναφέρουμε ότι στα τέσσερα χρόνια δράσης του, το Κοινωνικό Πλυντήριο Skip έχει προσφέρει συνολικά 187.500 πλύσεις αγάπης και έχει πλύνει περισσότερους από 1.500 τόνους ρούχων συνανθρώπων μας που βρίσκονται σε ανάγκη. Αν δεν το γνώριζες, μάλιστα, καλό είναι να μάθεις πως μεταξύ άλλων, από το 2017, το Κοινωνικό Πλυντήριο SKIP έχει προσφέρει δωρεάν απορρυπαντικά για ένα χρόνο στα «Παιδικά Χωριά SOS» σε όλη την Ελλάδα, στα σωματεία «Ένα παιδί-Ένας κόσμος» και «Οι Φίλιοι του Παιδιού», καθώς και στο Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα Παιδικής Προστασίας.

Δες το βίντεο με τη σημαντική δράση του Skip

Ποιος μπορεί, λοιπόν, να αμφισβητήσει την ανάγκη και το δικαίωμα για καθαρό ρούχο κάθε ημέρα και ειδικότερα την περίοδο που διανύουμε; Κάτι που εμείς θεωρούμε τόσο -μα τόσο δεδομένο- για κάποιους άλλους αποτελεί μια επιλογή που μπορεί πραγματικά να αλλάξει και να βελτιώσει τη ζωή τους!

Αυτές είναι οι πράξεις αγάπης που κάνουν τη διαφορά στις ημέρες μας και μας εμπνέουν να κάνουμε και εμείς το καλό. Πάνω από όλα όμως, μας θυμίζουν τις ανάγκες εκείνων των συνανθρώπων μας οι οποίοι είναι περισσότερο ευάλωτοι. Αυτούς τους ανθρώπους δεν πρέπει ποτέ να τους ξεχνάμε, πόσω μάλλον σε κάθε κρίσιμη περίοδο, όπως αυτή που βιώνουνε. Κάθε φορά που φοράς ένα καθαρό ρούχο, να θυμάσαι ότι υπάρχουν γύρω σου άνθρωποι οι οποίοι δεν έχουν τη δυνατότητα να θεωρήσουν κάτι τόσο απλό, ως δεδομένο.

Ας κάνουμε, λοιπόν, όλοι μαζί #SkipTousDiaxorismous και ας σταθούμε και εμείς, με όποιον τρόπο μπορούμε, δίπλα στις ευπαθείς ομάδες της κοινωνίας μας. Διότι το σίγουρο είναι πως χωρίς διαχωρισμούς, ο κόσμος μας μπορεί να γίνει ένα καλύτερο μέρος, ακόμη και όταν τίποτα γύρω μας δεν θεωρείται δεδομένο.