Το κρυφό υλικό που θα κάνει τη σαλάτα σου τόσο νόστιμη όσο του εστιατορίου

Πατούλια Κατερίνα
Το κρυφό υλικό που θα κάνει τη σαλάτα σου τόσο νόστιμη όσο του εστιατορίου

Σαλάτα λες και την πήρες έτοιμη από το ντελίβερι

Κάθε φορά που το πρόγραμμα διατροφής σου έχει στο βραδινό μια πράσινη σαλάτα σε πιάνει κατάθλιψη. Μετά από έξι μήνες διατροφής με αποτέλεσμα που με δικαιώνει, θα σου πω τα δικά μου μυστικά για σαλάτες που θα θες να τις τρως.

Αρχικά, ξεκίνα από τις ζεστές σαλάτες. Πρασινάδα ανακατεμένη με ψητά λαχανικά ήταν η πρώτη μου επιλογή. Στην περίπτωση αυτή, το ψητό λαχανικό, ειδικά τα μανιτάρια μπλέκονται με τις πρασινάδες, οπότε η γεύση βελτιώνεται αισθητά. Αν σου αρέσουν τα ντοματίνια και τα επιτρέπει και η διατροφή που κάνεις, 2 με 3 ντοματίνια, γλυκά και ωραία, αρκούν για να γίνει η σαλάτα αμέσως πιο γευστική και θελτική στο μάτι!

Έπειτα, μην πετάς μια απλή πράσινάδα στο πιάτο. Υπάρχει λόγος που οι σαλάτες στα εστιατόρια, ακόμα και σούπερ υγιεινές είναι τόσο γευστικές και θελτικές. Ο συνδυασμός καλαμποκιού, αγγουριού, ακόμα και του αγριοράπανου, βελτιώνουν και την όψη και τη γεύση.



Περιποιήσου τη σαλάτα σου κι εσύ, βάλε σούπερ τροφές, όπως το πορτοκαλί ιπποφαές, ο λιναρόσπορος και ο ηλιόσπορος, βάλε μετρημένους ξηρούς καρπούς, ειδικά αν δεν τους φας αργότερα ως σκέτο σνακ και η σαλάτα σου αμέσως θα σε καλύψει και γευστικά και οπτικά.

Το dressing. Δεν χρειάζονται όλες οι σαλάτες μαγιονέζα και σεφ dressing για να τις αγαπήσεις. Το στραγγιστό γιαούρτι, το κρεμώδες αβοκάντο, μια εναλλακτική του ceasar dressing (1 κουταλιά λάδι, 1 λεμόνι, 1 μουστάρδα και νιφάδες από αποξηραμένο σκόρδο) θα δώσουν γεύση στη σαλάτα σου χωρίς πολλές παραπανίσιες θερμίδες.

Έπειτα, τα λαχανικά. Ακόμα και το πλύσιμο παίζει τον ρόλο του. Πλύνε τα λαχανικά και στέγνωσέ τα στο ειδικό μηχάνημα γιατί το νερό που περισσεύει θα αλλοιώσει τη γεύση και θα κάνει νερουλό και το όποιο dressing επιχειρήσεις να βάλεις.

Τέλος, υπάρχει το πιο απίθανο και απλό υλικό για να γίνει η σαλάτα απίθανη. Δες στην παρακάτω gallery ποιο είναι.